Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Eylül '12

 
Kategori
Futbol
 

Beşiktaş'a ilk yarı yetti

Beşiktaş'a ilk yarı yetti
 

Fotoğraf www.milliyet.com.tr adresinden alınmıştır.


 

Eksik futbolcularının da etkisiyle zor geçeceği düşünülen Karabük deplasmanında Beşiktaş’a üç puan için 45 dakika yetti.

5.dakikada Fernandes ile gelen gol sıkıntılı çıktığı maçta Beşiktaş’ı rahatlattı. Bu golde Batuhan’ın payını da unutmamak lazım.

Erken gelen golle rahatlayan Beşiktaş, Uğur Boral’ın 30.dakikada attığı golle skoru 2-0’a getirdi. Uğur Boral eski günlerindeki gibi bir gol attı. Bu gol beni ayrıca sevindirdi. Çünkü Uğur Boral inandığım bir futbolcu. Şanssız bir sakatlık sonrası kötü günler yaşadı. Umarım bu gol onun dönüş çığlığı olur.

İlk yarının sonunda da yine Fernandes skoru 3-0’a taşıdı.

Esasen Karabükspor- Beşiktaş maçının ilk yarısıyla ilgili görüş yazmak gerekir. İkinci yarı tamamen bir hiçti.

Gerçekten de ilk yarıda etkili bir Beşiktaş izledik. Gerçi bunda Karabükspor’un sahaya 4 forvetle çıkması da etkili oldu. Böyle olunca Beşiktaş oldukça rahat oynama imkanı sağladı.

Maçın adamı şüphesiz Manuel Fernandes’ti. Onu Necip ve Veli izledi. Bununla birlikte siyah- beyazlıların eksikleri var. Bu galibiyet gerçekleri örtmemeli. Beşiktaş’ın karşısında dirençli bir Karabük yoktu. Eğer Beşiktaş’ın karşısına orta alanda iyi basan bir takım çıkarsa siyah- beyazlılar zorlanırlar.

Bu nedenle Beşiktaş’ın mutlak suretle orta alana transfer yapması lazım. Quaresma ile Almeida’nın durumu da bir an önce netleşmeli. Almeida galiba kalacak. Ama Quaresma’nın durumu hala muallak.

Beşiktaş ikinci yarı oyunu rölantiye aldı. İlerleyen dakikalarda gençleri sahaya sürdü.

Karabükspor, Beşiktaş’ın ilk golünden sonra direkten dönen top dışında hiçbir varlık gösteremedi.

Bu galibiyet Beşiktaş’a ciddi anlamda moral kazandıracaktır. Geçen hafta Galatasaray maçının ikinci yarısındaki mücadelenin ardından bu galibiyet siyah- beyazlılara ilaç gibi geldi. Önümüzdeki haftalarda bu serinin sürmesi için kadro mutlaka takviye edilmeli. Bir kez daha hatırlatmak istiyorum: Beşiktaş’ın orta sahasını güçlendirmesi lazım.

Son olarak Beşiktaş Bayan basketbol takımının yönetim tarafından ligden çekilmesinin taraftarlarca hiç hoş karşılanmadığını belirtmek istiyorum.

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..