Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Kasım '12

 
Kategori
Futbol
 

Beşiktaş Akhisar’ı Yendi Ama…

Beşiktaş Akhisar’ı Yendi Ama…
 

Fotoğraf Milliyet Gazetesi internet sitesinden alınmıştır.


 

Süper Lig’de Ege’yi temsil eden Akhisar Belediye Gençlikspor karşısında favori olan Beşiktaş, beklendiği gibi rakibini 3-1 yenerek üç puanın sahibi oldu.

Beşiktaş belki kazandı ancak pek çok konuda ‘’ ama ‘’ dedirtti.

Beşiktaş maça kadroda bazı değişikliklerle çıktı. Sol bekte Uğur Boral yerine Emre Özkan, stoperde ise Ersan Gülüm’ün yerine Sivok forma giydiler. İşin gerçeği pek çok kişi gibi ben de bu maçta kalede Cenk’in olması gerektiğini düşünüyorum.

Beşiktaş maça golle başladı. Siyah- beyazlılar 3.ve 7.dakikalarda Holosko’nun attığı gollerle bir anda skoru 2-0’a getirdi.

2-0’dan sonra Beşiktaş rahatladı. Bunun sonucu da bir rehavet geldi. Bu rehavet Akhisar Belediye Gençlikspor’un pozisyonlar bulmasına neden oldu.

Ancak golü bulan yine Beşiktaş oldu. Hilbert skoru 3-0’a getirdi.

Akhisar Belediye Gençlikspor ikinci yarıya Sertan ve Merter değişiklikleriyle başladı. Bu değişiklikler Akhisar Belediye Gençlikspor’un topa daha çok sahip olmasına neden oldu.

Gerçekten de ikinci yarıda insiyatif daha çok konuk takımdaydı. Nitekim 63.dakikada Akhisar Belediye Gençlikspor Mustafa ile golü buldu.

Bu dakikadan sonra Samet Aybaba Fernandes’in yerine Veli’yi aldı. Fakat Veli beklenileni veremedi.

Kalan dakikalarda her ne kadar Beşiktaş yine net pozisyonlar yakalasa da konuk ekip de çok tehlikeli ataklar geliştirdi. Nitekim Beşiktaşlı Olcay, Akhisar Belediye Gençlikspor’un bir pozisyonunda topu çizgiden çıkardı.

Beşiktaş erken bir zamanda skor avantajını yakalayınca rehavete kapıldı. Beşiktaş yine rakibinin topla oynamasına müsaade etti. Düşünün maçı 3-1 kaybeden Akhisar Belediye Gençlikspor dokuz tane korner kullandı. Bu bile bazı şeyleri açıklamaya yetiyor.

Beşiktaş, feda yılında maç fazlasıyla lider oldu. Bu, oyunculara büyük bir güven getirecektir.

Maçın hakemi kritik kararlar verdi. Maçın hemen başında kartlarına başvurdu. 4.dakikada Hilbert’e sarı kart yerine doğrudan kırmızı kart da çıkartabilirdi. Almeida’ya gösterdiği ikinci sarı kartta haklıydı. Maçın son dakikalarında Akhisar Belediye Gençliksporlu Sertan’ın ceza sahasında yerde kaldığı pozisyon penaltıydı. Ancak hakem pozisyonu es geçti.

Beşiktaşlı futbolcuların önümüzdeki hafta Orduspor maçına bakışları bu haftaki maça göre daha farklı olacaktır. Ancak rakibi oynatıp çok gol yeme sorunu bir haftada çözülecek mi göreceğiz.

Son olarak yeniden sakatlanan İsmail Köybaşı’ya geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum. Takım arkadaşları hem maç öncesi ısınma hareketlerinde giydikleri tişörtlerle, hem de ilk gol sevincinde İsmail’in formasını almalarıyla ve o formayı kulübeye asmalarıyla büyük bir jest yaptılar. Dilerim İsmail en kısa sürede düzelir ve futbola yeniden döner.

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

https://www.facebook.com/tolgaersari

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..