Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ekim '09

 
Kategori
Futbol
 

Beşiktaş-Ankaragücü maç öncesi yorum

Beşiktaş-Ankaragücü maç öncesi yorum
 

BJK-AG


"Düzlük" iyidir

Beşiktaş düz top oynamalı ya da oynamak istemeli. Sezon başından beri görüldü ki, bu takım hücumda üretken olmasını sağlayacak “ince bir oyun” oynayamıyor. Tabata transferi de takıma bu yönde bir katkı sağlayamadı. Düz oyun, düz taktik Beşiktaş’ın bu oyuncu grubuyla çok daha kolay sonuç almasını ve daha iyi bir takım görüntüsü vermesini sağlar. Zaten Beşiktaş kadrosunu Fenerbahçe ve Galatasaray kadrosundan aşağı kılmayan, bu rakiplere göre “daha iyi düzler”e sahip olması. Mesela Kewell, Alex yok; ama Ernst, Holosko var. Görece ilkel futbol Beşiktaş'ı hem daha iyi gösterir hem daha iyi sonuç almasını sağlar.

Denizli’nin ne Ankaragücü maçında ne de sezonun devamında herhangi farklı bir oyun deneyeceğini düşünmüyorum. Tello’nun yerine Yusuf ya da Bobo’yu oynatabilir. Tello'yu bu maçta oynatmaması daha iyi olur; Tello'nun lige motive olması için gerçekçi bir nedeni yok! Bobo için de benzer bir akıl yürütme kullanılabilir. Fink ya da Tabata’yı değiştirerek oynatabilir. Karaman gerçekçi bir anlayışla sahada olur, oyunu görece geride kabul ederse Beşiktaş’ın da hücumda üretken olamaması Ankaragücü’nün bu maçtan kolaylıkla puan çıkartması sonucunu doğuracaktır. Duran top savunmasına artı çalışma yapmış olmaları gerekirdi. Nihat ve oynarsa Tello'nun kullanacağı duran toplar maçı Beşiktaş'a getirebilir. Beşiktaş'ın bu maçı kazanmasını sağlaması en olası unsur duran top. Denizlispor, Kasımpaşa, Eskişehirspor maçları oyunlarından yansıyan bu.

Sertlik iyidir

Barbaros maçın başında sahada olmalı. Sert oynayan oyuncu bu maçta artı iş görür. Wolsfburg maçı öncesi özellikle yabancılar sertlikten çabuk yılabilir. Hürriyet ve Barbaros bu işi iyi yapabilir Ceyhun, Meye, Nigris, Çakır gibi etkili forvetlerin varlığı Karaman’ın iştahını açar da oyunun başında çok adamla Beşiktaş’ın üzerine gitmek isterse Beşiktaş’ın işi kolaylaşır ve Ankaragücü iyi oynayan ama kaybeden takım durumuna düşer; ancak oyunun devamında Beşiktaş’ın üzerine gitmeyi istemeli. Eğer oyun, Kasımpaşa maçında olduğu gibi Beşiktaş’ın değil de deplasman oyuncularının kontrol altında tuttuğu bir oyun haline dönüşürse bu durumda forvetlerin varlığı veya dahli takıma artı katkı sağlayacaktır. Oyun planınız ne olursa olsun rakibin oyun zihniyeti ve karakteri takımınızı oyun içinde farklı bir pozisyon içine çekebilir. Karaman, "görece düzler"le, hücum oynayan takım pozisyonunu kabul eder ve forvetlerden en az birini oyuna dahil etmezse Beşiktaş kolay kazanır.

futbolteknik@hotmail.com

 
Kayıt tarihi
: 05.03.09
 
 

Felsefe okudum. İnsan denilen sürüye hakikatini hissettirmeye seviyorum. Araba ile kıyafet ile kendi..