Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Haziran '07

 
Kategori
Futbol
 

Beşiktaş Aziz Yıldırım ve Özhan Canaydın’ı da transfer etmeli

Beşiktaş Aziz Yıldırım ve Özhan Canaydın’ı da transfer etmeli
 

Beşiktaş, son yıllarda tuhaf bir adet edindi. Fenerbahçe’nin, Galatasaray’ın nerede kariyeri düşüşe geçmiş, gözden düşmüş, yaşlanmaya yüz tutmuş yıldızı varsa milyonlarca dolarlık transfer ücretleri ödeyip kendi bünyesinde toplamaya başladı. Bunlardan Mustafa Doğan, Ali Güneş, Marcio Nobre, Okan Buruk ilk aklıma gelenler. Bu girişimin son örneği de Fenerbahçe kalecisi Rüştü Rençber ve yine transferi gündemde olan Mehmet Yozgatlı...

Beşiktaş yönetimi nasıl bir mantıkla hareket ediyorsa sanki gözü hep Galatasaray ve Fenerbahçe’nin vakti geçmiş oyuncularında. Transfer edecek başka oyuncu kalmamış gibi her transfer döneminde dönüp dolaşıp bu iki rakip takımın oyuncularına sarılıyor. Bu futbolculara karşı değilim. Hepsi de birbirinden iyi, değerli kişilikli oyuncular olabilir. Ancak geçmişte bu takımlardan yapılan transferlerin takımla ve taraftarla kan uyumunun gerçekleşmediğini gördük. Artık ne oluyorsa eski takımlarındaki oyun düzeyini bir türlü tutturamıyorlar. Belki yaşlanmalarından, belki üzerlerindeki seyirci baskısı ve aşırı beklentiden, belki de takım arkadaşlarına uyum sağlayamamalarından dolayı Beşiktaş’ta başarılı olamadılar. Defalarca denendi ama olmadı, aşı tutmadı. Bu oyuncuların takıma ne gibi bir yarar sağladığını göremedik.

Anlaşılan Demirören yönetimi görevde kaldığı sürece bu anlayışını devam ettirecek. Çoktandır futbola, tribünlere, iğrenç küfürlere, futbolun yönetimindeki dalaverelere kızdığım için maça falan gitmiyorum, forma satın almıyorum. Hani bu yüzden parası benim cebimden çıkmıyor ama öte yandan Demirören yönetimi başa geldiğinden bu yana da Beşiktaş’ın bu gibi yanlış, tutarsız transfer politikaları yüzünden borçlarının katlandığını, birkaç yıllık gelirinin şimdiden ipotek altına alındığını okuyoruz, duyuyoruz. Defalarca denenip başarısız olmasına rağmen bu transfer politikasının gerçek amacı nedir acaba? Rakip takımlara transfer golü atmak mı? Taraftarın gözünü boyamak mı? “İşte biz de transfer yapıyoruz” demek mi? Benim ve daha sayısız Beşiktaş taraftarı için gerçekten anlaşılmaz bir politika.

Bakın sezon başlasın göreceğiz; Rüştü kritik maçlarda her zaman yediği hatalı gollerden birkaçını yiyince, taraftar ve basın onun üzerinde nasıl bir baskı kuracak, bu baskı onun hatalarını nasıl daha da arttıracak... Yine de umarım benim dediğim olmaz da Beşiktaş - Rüştü birlikteliği iki tarafa da mutluluk getirir. Lakin zor görünüyor. Rüştü’nün son yıllarda Barcelona, Fenerbahçe ve Milli Takımda hep aşağıya giden form grafiğini yukarı doğru çevirecek bir neden var mı bilmiyorum. İnşallah vardır.

Eğer Beşiktaş yönetimi bu transfer anlayışını devam ettirecekse Galatasaray ve Beşiktaş’tan gelecek transfer sezonunda almayı düşündüğü oyuncuları şimdiden izlemeye başlamalı. Hatta başka hiçbir takımdan oyuncuyla ilgilenmemeli. Nasılsa iki ezeli rakibin kendi takımında kadro dışı kalan, uyum sağlayamayan, yönetimle arası bozulan oyuncuları olacaktır. Her transfer döneminde onları alsın yeter. Sadece oyuncu değil, Beşiktaş yönetici de alabilir aslında Galatasaray ve Fenerbahçe’den... Mesela bu yıl kendi tribünlerinde kadro dışı kalan Galatasaray Başkanı Özhan Canaydın’ı transfer edebilir. Ondan sonra da Aziz Yıldırım’a teklif götürüp bedeli biraz ağır olsa bile Fenerbahçe başkanını da Beşiktaş’a yönetici olarak getirebilir. Yıldırım da Roberto Carlos'u ya da ne bileyim, Beckham'ı, Romario'yu, Pele'yi falan...
 
Toplam blog
: 431
: 3853
Kayıt tarihi
: 30.06.06
 
 

Anahtar kelimeler: Antep, İstanbul, Haziran, İkizler, Beşiktaş, MÜ İletişim Fakültesi, Gazetecilik. ..