Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Haziran '10

 
Kategori
Güncel
 

Beşiktaş Belediyesi - 2 Beşiktaş Pazarı

Beşiktaş Belediyesi - 2  Beşiktaş Pazarı
 

Beşiktaş Cumartesi Pazarı


Beşiktaş nikah dairesinin olduğu "meydan" İstanbul'un en çirkin meydanı. Altı süpermarket olan bir nikah dairesi ve binbir paçavra ile çevrelenmiş pazar yeri.... Görülesi bir yer , aşağıda betimlemeye çalışacağım. Önce süpermarket konusu:

Bu süpermarket zinciriyle belediyenin ne alakası var bilemiyorum. Belediye binasının da altı (herhaldedünyada ilktir) süpermarket, nikah dairesinin de. Nikah dairesinin Ve de onun yapışık kardeşi marketin civarı devasa otopark. Bir yere arabalar hem de bu kadar çok kondu mu estetik falan kalmıyor. Görüntü çirkin oluyor. Yap yerin altını otopark. üstüne çim çiçek ağaç dik, millet otursun, nefes alsın, yazın serinlesin, yok. Bizde park anlayışı yok. Bu konuda yazdığım ilk blogum yazılarım içinde en çok okunmuş olanı... Levent çarşıya yaptıları sözüm ona park. Betondan oluşuyor. Tabii nedeni sonra anlaşıldı, çevresi otopark alanı oldu. Banka oturuyorsun arabanın teki geliyor sana yapışıyor. Orta kısımda güvercinler. İyi hoş da pislik ve kokudan geçilmiyor. Park olmayan bu park da yakında otopark olacaktır eminim.

Gelelim en çirkin meydan ünvanını verdiğim Cumartesi pazarının olduğu yere... Zemin kat sebze meyve için... Birinci kat, varoşlarda görmeye alıştığımız en üst katı demir filizleriyle bir kat daha çıkılması beklenen binalar gibi... Beton/demir direkler... Pazarın kurulmadığı günlerde de içler acısı bir estetik dışılık tam bir görsel kirlilik. Ama hele bir de pazar kurulduğu zaman!!! O direklere artık güneşten korunmak için mi mallarını asmak için mi nedir pazarcılar binbir çeşit, kirli, eski pejmürde çarşaf ve branda tarzı şeyleri geriyorlar..... Her geçişimde bu çirkinliğe ne kadar bakmak istemesem de durup bakıyorum. Olamaz böyle Hint filmlerindeki gibi bir görüntü.... Cep telefonuyla ne kadar çekilebiliyorsa geçende öyle çektim, bu yazının yanında resmi görüyorsunuz... Gene de tam olarak anlamak için gidip görmek gerek bu eseri!

İsmail Ünal, lütfen hafta içi de Cumartesi günü de bir gidin oraya, o meydanın görüntüsü, İstanbul'un göbeğinde bu kadar köklü bir ilçenin o meydanının hali size güzel geliyorsa PES diyeceğim.... PES. Okumuş etmiş insanlarda, insan biraz estetik bekliyor.... Belki bunu CHP'ye de yazmalıyım....

Biraz gayretle güzel hatta şirin yapılabilir. Avrupa'daki pazarlar gibi turistlerin de ilgisini çekecek, onların da gidebileceği, çok ilginç bulup bir sürü şey alabilecekleri bir yer haline getirilebilir. Mallar kaliteli, çeşitli, ucuz... Bu önerinizi de yapamıyorsunuz... Neden? Çünkü Web sitesi garip....

Web sitesinin şikayet/öneri yazma kısmının pratiklikten uzaklığı 3. yazımda....

 
Toplam blog
: 71
: 1180
Kayıt tarihi
: 24.08.07
 
 

Çevremizdeki kalite(sizlik) ile ilgili yazılarım. Çevremizi kuşatan beton binalar, insanlar, iliş..