Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ocak '13

 
Kategori
Futbol
 

Beşiktaş bildiğimiz gibi

Hani bazen duşa girersiniz ama suyun sıcaklığını bir türlü ayarlayamazsınız. Suyu biraz ısıtmak istediğinizde haşlanır, biraz soğutayım derseniz donarsınız. Sonuçta duşunuzu çok sıcak ve çok soğuk suların altında, bin bir zorlukla yaparsınız.

İşte bu seneki Beşiktaş biraz öyle. Sezonun ilk yarısı sonunda siyah beyazlıların en büyük eksiği dengesizlikti fakat görünen o ki devre arası kampında da bu eksikliğin üstesinden gelinememiş.   

Bu sene Beşiktaş maçlarının izlenmesi gereken maçlar listesinde hep en üst seviyelerde olduğu malum. Bunun nedenleri bu karşılaşmalarda ortasahaların genelde iptal olması, herhangi bir taraf iki farklı dahi öne geçse maçın her türlü sonuca açık olması ve kadroda sayıca fazla genç futbolcuların bulunması.

Aslına bakıldığında bu özellikler her ne kadar göze hoş gelen karşılaşmalara çanak tutsa da bunlar şampiyon olacak takımın sahip olduğu özellikler değil.

Özet olarak Beşiktaş, çok fazla adamla, çok etkili hücum ediyor fakat kalesinde de haddinden fazla gol şansı veriyor.

Maçtan sonra Veli yaptığı açıklamada şanssız iki gol yediklerini söylüyor.

Peki Veli, ya diğer yirmi beş gol?

Beşiktaş’ın kırılgan yapısının büyük ölçüde eldeki kadrodan kaynaklandığı açık ancak bu gidişe bir dur demek de Aybaba’nın elinde. Yapılabileceklerin en büyüğü orta alandaki oyuncuların rakip ataklarını daha hızlı iyi karşılayabilmeleri ve savunma ile ortasaha arasındaki bağlantıyı güçlendirmek.

Bunları yaparken şayet takımın hücum gücünden fedakârlık yapmak gerekiyorsa o da yapılmalı. Zira ligin en çok gol atan takımı olmanız şart değil ama rakibe gol fırsatı vermeyi azaltmanız şart.

Teitter:_acn_    

 
Toplam blog
: 788
: 1417
Kayıt tarihi
: 11.11.07
 
 

Çoğu çocuk gibi ben de futbolcu olmak istedim, olmadı. Bu oyundan kopmamak adına üniversite yılla..