Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Mayıs '09

 
Kategori
Futbol
 

Beşiktaş bize üç mü atacak mış, yok yok beş atacak mış? Daha da ne?

Beşiktaş bize üç mü atacak mış, yok yok beş atacak mış? Daha da ne?
 

Goller Güiza ve Semih'ten


Üzülsem mi sevinsem mi bu gece. Çok karmaşık duygular içersindeyim arkadaşlar.

Ne mi oldu?

Yahu Fenerbahçe beni yanıltıyor. Bir galip, bir mağlup.

Futbol niye seviliyor. Söyleyeyim size. Hiçbir zaman favori takım yoktur. Ne kadar durumunuz çok iyi de olsanız arkadaşlar çıkıp tıkır, tıkır futbolunuzu oynayacaksınız. Oynamazsanız karşınızda ki rakip gelir size dersinizi verir. İşte bugün Beşiktaş’ın başına gelenler. Ahlarla vahlar la işimiz olmaz bizim. Acımaz karşınızda ki rakip.

Şimdi de ne oldu da böyle oldu.

Haftaya girilirken lider Sivasspor 60 puanda Beşktaş 59 puanda. Ve bugün saat 15.00’ başlayan Gaziantepspor- Sivasspor maçında Sivasspor’un yenilgisi ile Beşiktaş ümitleniyor. Bir galip gelmesi durumunda 2 puan avantaj yakalamış ve liderlik koltuğuna oturmuş olacaktı. Saha ve seyirci avantajı da Beşiktaş’taydı.

1.600 kişilik Fenerbahçe taraftarı ne kadar etkili olabilirdi.

Hatta şöyle bir söylevde ortadaydı. Beşiktaş başkanı Demirören ile Fenerbahçe başkanı Yıldırım arasında hafta içinde baş başa yenilen yemek acaba aralarında şöyle bir anlaşma mı sağlanmıştı. “Kupa Fenerbahçe’nin olsun lig Beşiktaş’a gitsin diye.”

Yemek yensin ama bu yemek yenmeler bir yer de mide bulandırıyor cinsinden. Medya da ki gündem futbola çamur atılıyor.

İnsanlar bunun için paralar harcıyor. Güzel futbol izlesin göz zevkini tatmin etsin diye. Ne olursa olsun Fenerbahçe lige yatar ama kupayı da anlaşma gereği alır. Yani morali olmayan, iddiası bile kalmayan bir takım görümündedir Fenerbahçe ve kanadı da kırıktır. Beşiktaş da bu moralle ve Sivasspor hazırken yenilmişken yenmek kolaydır.

Hatta bazı Beşiktaşlı arkadaşlar ha Fenerbahçe bizden çok gerilerde, biz onlara üç mü atsak beş mi atsak mı acaba diye küçük görmeler.
http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=177493

Yani Beşiktaş’tan daha mı götü takım Fenerbahçe. Ki bu futbolcular değil miydi geçen yıl Şampiyonlar liginde çeyrek final oynayıp yarı final eşiğinden dönen. Ve Beşiktaş değil miydi aynı takım geçen yıl Şampiyonlar liginde İngiliz takımından Liverpool mü ne deplasmanda sekiz yiyip bizleri rezil etmemişler miydi?

İşte unutulan bir şey vardır. O da oynanmamış bir maç. Ve favori olarak gösterilen bir takım. O da Beşiktaş.

Fakat karşısına çıkan bir başka şampiyon adayı Fenerbahçe puanlar kaybetmiş, şampiyonluk iddiasından uzaklaşmış ama ne olursa olsun adı ve şanı olan tarih de destanlar yazan bir takımı bir anda küçük göremezsiniz. Zaten böyle olduğu müddetçe bu sonuçların böyle olması da normaldir.


<ımg id="superlig_388" src="http://www.sporx.com/i/superlig_logo/new/388.gif" border="0" bt-xtitle="" jquery1241388415015="3">Beşiktaş 1-2 Fenerbahçe<ımg id="superlig_289" src="http://www.sporx.com/i/superlig_logo/new/289.gif" border="0" bt-xtitle="" jquery1241388415015="6">

Fenerbahçe maça kendini bilen ve üzerinde baskı olmayan bir hüviyette sahadaydı. Beşiktaş ise gergindi. Her atağı Fenerbahçe’nin defans oyuncuları tarafından rahatlıkla kesilmekteydi. Maçın ilk 10 dakikasında ki görünümde Fenerbahçe’nin rahat maçı çıkartacağı izlenimi vermişti bana. Ve yanılmadım da. Güiza’nın aşırtma golüne kadar eğer kaleci Rüştü kalede olmasaydı fark çoktan iki hatta üç bile olabilir ve İnönü stadında Beşiktaş’ın üstüne kabus çökerdi o zaman.

Ama ne var ki birbirinden güzel üç güzel gol vardı sahada. Hangi birini anlatsam

Güiza’nın golü akıl dolu goldü. Semih ve Holosko’nun golleri birbirinin neredeyse kopyasıydı. Her iki golde üst direğinin içine çarparak içeri girmişti.

Maç 2-0’dan 2-1’e gelmiş bundan sonra Beşiktaş’ın bariz atakları ile geçti maçın son dakikaları. Ama Fenerbahçe’mizin direncini kıramadılar.

İşte Fenerbahçe bu.

Derbi kralı. Galatasaray’ı bir 4-1 yenip diğerinde 0-0 berabere kalmışsız. Beşiktaş’ı her iki maçta da 2-1 yenmişsiz. Yani anlayacağınız 4 maçta 10 puan almışsız. Artık fazla konuşmaya gerek yok.

Şampiyon kim mi olur?

Yahu size bir şey söyleyeyim mi? Beşiktaş’ın önüne bu üçüncü fırsat geççisi mi ne? Sivasspor puan kaybettiği haftalar da Beşiktaş da aynı darbeyi yiyor.

Önümüzde 4 hafta var. Bakacağız göreceğiz.

Sezon sonunda hakkeden şampiyon olsun. Bize de centilmen taraftarlar olarak alkışlamak düşer.

Fenerbahçe’den yana iyi bir lig olmadı ama bana göre temiz bir lig olduğu kesin.

Sevgi ve saygılarımla.

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 540
: 3176
Kayıt tarihi
: 02.01.07
 
 

Hiç bir motorlu araca binmeyi sevemedim. Daha doğrusu sevdiremediler. Onun yerine iki tekerlekli ..