Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Kasım '15

 
Kategori
Futbol
 

Beşiktaş Bursa’da Son Dakikada Altın Buldu

Beşiktaş Bursa’da Son Dakikada Altın Buldu
 

Fotoğraf http://www.milliyet.com.tr/bursaspor-besiktas-0-1-besiktas-bursaspor-2144921-skorergaleri/?PAGE=1 adresinden alınmıştır.


Galatasaray’ın kaybetmesi, Fenerbahçe’nin ise kazanması üzerine Beşiktaş için daha da önem kazanan Bursaspor karşılaşmasını 89.dakikada Oğuzhan’ın attığı golle 1-0 kazanan Beşiktaş, milli maç arasına lider girmeyi başardı.

Bursaspor- Beşiktaş maçının her iki takım için de ne kadar önem taşıdığını açıklamaya sanırım gerek yok. Bir de yukarıda yazdığım faktörler eklenince maç daha da önem kazandı. Şenol Güneş orta alanda Atiba’nın yanında Necip’i değil de, Oğuzhan’ı oynatarak öncelikli amacının maçı kazanmak olduğunu gösterdi.

Aslında çok ilginç bir maç oldu. İlk 15 dakika inanılmaz bir tempo ve her iki kalede de tehlikeler yaşandı. Yani resmen halı saha maçı gibi top bir o kalede, bir bu kaledeydi. Bu 15 dakikada oynanan hızlı futbol izleyenlere zevkli bir maç olacağı sinyalini verdi.

Ancak enteresan bir şekilde 15.dakikadan sonra ibre yavaş yavaş Bursaspor lehine dönmeye başladı. Yeşil- beyazlılar Beşiktaşlı futbolcuların rahat bir şekilde ileri çıkmalarına izin vermediler. Özellikle Gökhan Töre hiçbir varlık gösteremiyor, Quaresma bir şeyler yapmaya çabalasa da istediklerini sahaya yansıtamıyordu. Gomez ise yalnızları oynamaya başlamıştı. Bu bölümde Beşiktaş daha çok kendi yarı sahasında oynamak zorunda kaldı. Çünkü Bursaspor rakip kalede daha çok baskı kurdu.

Bu durum üzerine Şenol Güneş ikinci yarıya Sosa yerine Necip’i alarak başladı. Bu değişiklik adeta Beşiktaş’a hayat verdi. Çünkü Necip’in oyuna girmesiyle Atiba’nın yükü hafifledi ve bu futbolcu ileri çıkma imkanı buldu.

Gerçekten de ikinci yarı başladıktan sonra dengede bir oyun seyretmeye başladık. Fakat sahada ibre yine de Bursaspor’a daha yakındı.

Şenol Güneş’in yaptığı ikinci doğru hamle Quaresma’yı çıkarıp Olcay’ı oyuna almak oldu. Çünkü Quaresma her ne kadar Beşiktaş’ın ilerideki en etkili futbolcusu olsa da gördüğü sarı karttan hemen sonra rakibine bir de tabanla girince Şenol Güneş kırmızı kart sinyallerini aldı ve hemen Olcay’ı oyuna soktu.

Elbette Olcay’ın oyuna girmesi Beşiktaş için sadece hücum değil, savunma anlamında da olumlu oldu. Çünkü Quaresma’nın geriye dönüşleri zayıftı.

Bu arada Şenol Güneş’in son hamlesi olan Gomez- Cenk Tosun değişikliği de son derece doğruydu. Beşiktaş böylece kuvvetlendirdiği orta sahası ile hem daha diri ayakta durabiliyor, hem de topu daha çok ileride tutabiliyordu.

Bursaspor’da ise Ertuğrul Sağlam’ın yaptığı değişikliklerin Faty dışında çok etkili olduğunu söyleyemeyeceğim.

İyi bir oyun ortaya koyamasa bile kazanma isteğini son ana kadar koruyan siyah- beyazlılar, 89.dakikada güzel bir varyasyon sonucunda Oğuzhan’ın güzel vuruşuyla deplasmanda 1-0 öne geçtiler. Maçı da bu skorla kazanmayı başardılar.

Beşiktaş’ın bu maçta iyi oynamadığı bir gerçek. Fakat bunun nedenleri de belli. Yoğun bir maç trafiği yaşayan Şenol Güneş, sakatlardan dolayı rotasyona gidemiyor. Bu milli maç arası belki onu biraz rahatlatır.

Elbette henüz daha çok erken ama Beşiktaş’ın Fenerbahçe’nin iki, Galatasaray’ın ise beş puan önünde olması şu an için Beşiktaş adına bir avantaj oluşturuyor. Çünkü siyah- beyazlılar bu şekilde, olabilecek puan kayıpları için kredi topluyorlar. Hele kötü oynadığı bir maçta Bursaspor gibi bir rakibi yenmek çok önemli. O nedenle kazanılan bu üç puan Beşiktaş için büyük önem taşıyor.

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

https://www.facebook.com/tolgaersari

 

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..