Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Kasım '11

 
Kategori
Futbol
 

Beşiktaş fırtınaya kapıyı kapattı. 1-0.

Beşiktaş fırtınaya kapıyı kapattı. 1-0.
 

Bugün Avni Aker'de oynanan maç açıkca şunu gösterdi ki her iki takımın da gol atabilmesi için ufak çaplı mucizeler olması gerekiyor.

Bu sezon her iki takımında maçlarını izleyenler eminim bana hak vereceklerdir. Beşiktaş'In gol atabilmesi için Quaresma ekstra işler yapacak; Trabzon'un ise araya atılan paslardan birine Burak hamle yapacak, vuracak tutturursa gol olacak. Bunun dışında iki takımında gol atmak için değişik bir stratejisi yok.

Daha önceki Tarbzon yazılarında sürekli olarak vurguladığım üzere Şenol hoca'nın biraz da elindeki oyuncu profillerinden dolayı bir "B planı" eksikliği var. Maç içinde işler yolunda gitmezse, oyuncu değişiklikleri hep aynı ama oyun şablonu değişmiyor. Kanatlardan bir tane etkili atak geliştiremiyorlar (Zaten henüz kafa golleri de yok) Ancak Burak'ın yapacağı koşularla pozisyon kovalıyorlar. Artık yazmaktan sıkıldığım üzere yedek oyuncuları da çok yetersiz olduğu için Trabzon'un sıkıntılı maçları döndürme şansı kalmıyor.

Beşiktaş'ta da durumlar pek değişik değil. Bugünkü maçta Beşiktaş'ın pozisyonlarında hep Quaresma vardı. Hoş biraz şansızlık biraz beceriksizlik biraz da laubalilikten golleri atamadı. Sadece bir kere Hilbert değişik bir koşu yapıp topla beraber dripling üstünden bir şut attı o topta penaltıya kadar gitti. Bunun dışında Quaresma haricindeki oyuncular üretkenlikten uzak kaldılar. Zaten Beşiktaş'ın orta sahası gol ve asist ortalaması yerlerde süründüğü için bu da çok normal olsa gerek.

Oyun açısından beraberlik her iki takım için adil bir skor gibi görünüyor olsa da maç içinde tek değişik hucum girişimi yapan Beşiktaş üç puanın sahibi oldu. Penaltıydı değildi tartışılabilir. Ama o golde olmasa muhtemelen maç 0-0'a bağlanacaktı. Sonuç olarak Beşiktaş, Bursa deplasmanından zorlu bir diğer zorlu deplasmandan daha 3 puanla ayrılmasını bildi. Ayrıca Galatasaray ve Fenerbahçe'ye de yenilmedi. 4 maçtan 8 puan topladı. Burda da diğer arıza ortaya çıkıyor. Büyük maçlar dışında kalan maçlarda Beşiktaş'ın anlamsız derecede oynadığı vasat futbol. Beşiktaş'ın öncelikle buna bir çözüm bulması gerekiyor.

Son söz : Bugün dikkatimi çeken iki olay vardı. Birincisi sağ ve sol açığı olmayan Trabzonspor'da Volkan Şen'in yedek kalmasıydı ki Şenol hoca neden bu kadar geç oyuna müdahale etti anlayamadım. İkincisi de Quaresma'nın golden sonra cezalı duruma düşeceğini bildiği halde isteyerek bilerek ve kasten aldığı sarı kart. "Golümü atarım haftaya yatarım" mı demek istedi acaba...

 
Toplam blog
: 106
: 1591
Kayıt tarihi
: 11.07.11
 
 

Metin ve haber yazarı ..