Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ekim '13

 
Kategori
Futbol
 

Beşiktaş Galibiyeti Hatırladı

Beşiktaş Galibiyeti Hatırladı
 

 

Ligde Galatasaray ve M.P. Antalyaspor maçlarında arka arkaya yenilgiler alan Beşiktaş, zorlu Eskişehirspor deplasmanında 1-0 galip gelerek iki hafta aradan sonra üç puanla tanıştı.

Maçın ilk beş dakikasında Eskişehirspor baskılıydı. Fakat beşinci dakikadan sonra oyunda hakimiyet Beşiktaş’a geçti. Siyah- beyazlılar bu üstünlüklerini 30- 35.dakikaya kadar sürdürdüler. Kalan dakikalarda ise Eskişehirspor oyunda dengeyi sağladı ve dengede bir şekilde ilk yarı tamamlandı.

İlk yarıda savunmayı geride kurup sağlamcı bir oyun tercih eden Ertuğrul Sağlam, takımını ikinci yarıya daha önde başlattı. Eskişehirspor böylece ileride baskı kurdu ve Beşiktaş kalesine daha fazla gelmeye başladı. Ancak kendi kalesinde de tehlikeler yaşadı.

Beşiktaş, ilk dört haftadaki oyununu sahaya yeniden yansıtmıştı. Ancak bir fark vardı. O da siyah- beyazlı futbolcuların pozisyon üretmede kısır kalmalarıydı.

Gerçekten de Fernandes, Olcay, Gökhan Töre çok etkili olamadılar, Veli de ileriyi destekleyemedi. Bu anlamda Necip çok çalıştı. Ancak o da çok faul yaptı. Eneramo, oyunda kaldığı süre içinde iyi mücadele etti. Bu arada bütün takım üzerinde moral bozukluğu hala hissediliyordu.

Fernandes, 70.dakikada sahneye çıktı ve onun bir defa hareketlenmesi Beşiktaş’a golü getirdi. Fernandes soldan Ömer Şişmanoğlu’na orta yapmadı, resmen pas verdi. Ömer Şişmanoğlu da ilk maçında golü attı.

Beşiktaş, iki haftalık kayıptan sonra önemli bir galibiyet aldı. Bu sonuç Beşiktaş’a ilaç gibi gelecektir. Milli maç arasında sakat ve hastaların da iyileşeceklerini düşünürsek Beşiktaş durumu toparlayabilir.

Hakem Tolga Özkalfa, kanımca iyi bir maç yönetemedi. Ancak hataları bir takıma yönelik değildi, geneldi. Bazı avantajları oynatmayan Tolga Özkalfa, Necip’e sarı kart göstermekte çok geç kaldı. Olcay’ın ceza sahası içinde çekilmesi bence penaltıydı. Eskişehirsporlu futbolcunun Beşiktaş ceza sahasında eliyle alıp dışarı vurduğu topta elle oynamayı göremedi. Aynı şekilde maçın uzatma dakikalarında Beşiktaş kale önündeki karambolde de pozisyonu süzemedi. O pozisyonda topu ceza sahası içinde Beşiktaş kale önüne gönderen Eskişehirsporlu futbolcu o topu elle oynayarak gönderdi. Tolga Özkalfa o topu görse sondaki olaylar hiç yaşanmazdı. Nitekim o topta Eskişehirsporlu futbolcunun kaleye vuruşunda Veli, üstüne gelen topta kendini koruma güdüsüyle elini kullandı. Bence o top Veli’nin elinden döndü. Ama pozisyonun zaten başlangıcı kural dışıydı.

Eskişehirspor, formsuz bir görüntü verdi. Kırmızı- siyahlılarda işler iyi değil. Futbolcuların çoğu formsuz. Bu gidişle Es Es, yeni puan kayıpları yaşayabilir.

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

https://www.facebook.com/tolgaersari

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..