Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Aralık '14

 
Kategori
Spor
 

Beşiktaş geçmesi gereken bir eşikte...

Beşiktaş rakibini hataya zorlayan dinamik bir futbol oynuyor. Sahaya alternatifli yayılıp, dağınık ancak bunu belli bir sırayla geliştirdiği atak organizasyonlarıyla rakibini sürekli hataya zorluyor.

Bunun yanı sıra kendisi de oyundan kopabiliyor, yani sürekliliği de yok.

Her maç Tolga çok önemli ve belki de maçın kaderini değiştirecek kurtarışlar yapıyor. Dün Gekas’ın kafa vuruşunu çıkarışı olağanüstü derecede güzel ve etkiliydi.

Geçtiğimiz senelerin aksine sonucu çok daha kolay değiştirebilen oyunculara sahip; akıl, zekâ, beceri ve kalite elbette sonuç olarak tabelaya da yansıyor.

Dün akşam Gökhan, Oğuzhan, Demba Ba gibi oyuncuların kenarda olmasına rağmen sahadakilerle skor üretebiliyor olmak Beşiktaş’a gelecekte alternatifler yaratacak opsiyonlar sağlıyor.

İlk golde Olcay’ın sol tarafta rakibini geçerek adam eksiltip, Cenk’in en doğru kafa vuruşunu yapabileceği şekilde verdiği pas elbette fark yaratacaktır.

İkinci golde Sosa’nın vuruş tekniği sadece akılla açıklanamayacak kadar kaliteliydi.

Beşiktaş - Akhisar Belediyespor

Ancak Gökhan’ınki de dâhil olmak üzere Akhisar kalecisi Oğuz’un her üç golde yaptığı hatalar da akıl alır gibi değildi.

Hani bu ülkede 3 Temmuz olmasa insanın bütün düşüncelerini başka tarafa çekecek nitelikte goller yedi Oğuz.

Sosa’nın golünde kalesinin sağ tarafını tamamen boş bırakırken, Gökhan’ın şutuna kolunu bile kaldırmaması fazlasıyla tuhaftı.

Bu maç ligin son üç-dört haftasında oynanıyor olsaydı ve bu goller o zaman yenseydi o gerilimli atmosferde ortalık nasıl karışırdı insan aklından bile geçirmeye ürküyor.

Bilic’in maç sonunda yaptığı “maalesef yorulmaya başladık” sözlerinin peşine eklediği “ne yazık ki diğer rakiplerimiz de kazanmaya devam ediyor” açıklaması Beşiktaş’ın son dört sezonda ne yaptığına dair önemli bir tespittir.

Beşiktaş her sezon zaman zaman çok iyi top oynadı ancak bunu devamlılığa dönüştüremedi. Ligden koptu, sonra döndü yine oynadı, bu sefer de iş işten geçmişti.

Demek ki Bilic de durumun farkında ve takımının bir eşik seviyesine geldiğini düşünüyor. Bunu aşıp aşamayacağı, çizgisini koruyup koruyamayacağını merak ediyor olabilir.

Beşiktaş’ın savunması tek bir parça veya bloktan oluşmuyor. Bireysel hataların sıklıkla tekrar edilebildiği bir bölge burası; maalesef kalede Cenk’in ve Tolga’nın olması bile sonuç üzerinde etkili olabiliyor.

Bu sene Beşiktaş’ta ne farklı sorusuna cevap olarak kuşkusuz Sosa ismini yazacağız. Beşiktaş’ta futbol hayatının ikinci baharını yaşayabilir; hatta kariyerinde hiç olmadığı başarıları yakalayabilir. Sanki Beşiktaş Sosa’ya, Sosa da Beşiktaş’a uygun futbol anlayışına sahip.

Ligimizin olayı Sosa’dır. 

 
Toplam blog
: 2033
: 1268
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

"Keyif verici bir yalnızlık" olarak gördüğüm yazma serüvenimin en önemli merkezlerinden bir tanes..