Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Şubat '15

 
Kategori
Spor
 

Beşiktaş giderek taşları yerine oturan bir takıma dönüşüyor.

Beşiktaş giderek taşları yerli yerine oturan bir takıma dönüşüyor. Kazanması, puan alması gereken, en azından puan kaybetmemesi gereken maçları alıyor ve yoluna devam ediyor.

Hiç kuşkusuz takımda sonucu direkt olarak değiştirecek oyuncuları var.

Sosa, Demba Ba ve Olcay skora etki edebilen oyuncular.

Gökhan Töre ise tam bir kafa karıştıran oyuncu kıvamında; sanki rakibi oyalayarak diğer arkadaşlarına boş alanlar ve pozisyonlar yaratıyor.  

Kerim Frei da en az Gökhan kadar etki edebilecek kapasiteye sahip bir oyuncu, üstelik rakip ceza sahasının çevresinde faul alabilme becerisi de Beşiktaş’a çok önemli bir hamle üstünlüğü sağlıyor.

Çaykur Rizespor - Beşiktaş: 1-2Genç ve gelecek vadeden bir takım kurgusu da Beşiktaş’ı potansiyel olarak önümüzdeki beş yıla hakim bir şekle dönüştürebilir.

Hep konuştuğumuz bir sıkıntısı var, o da belki gençliğinden, tecrübe eksikliğinden çok önemli maçların sonunu getiremiyor.

Fenerbahçe ve Galatasaray maçlarında Beşiktaş adına ortada bir takım izleyememiştik.

Hatta 2-0 öne geçtikleri karşılaşmaların bile son bölümlerinde krize ve strese kapılabiliyorlar.

Dün 10 kişi kalmış rakibinden yediği gol tam da bu dediğimizi destekleyecek türdendi.

Ancak Beşiktaş bu devamlılığını ve kararlılığını sürdürürse göçebe dolaştığı sezondan büyük bir başarı öyküsü de çıkarabilir sezon sonunda.

Dün İlk yarı etkili bir Rizespor izledik. İlk toplara hamlesi olan, pas yapabilen bir oyun sergilediler.

Beşiktaş gibi bir takıma karşı 10 hatta 9 kişi oynayabilmek hiç kolay değildir. Dikkat eksikliğinden kaynaklanan penaltı olmasa puan bile alması mümkün olabilecekti.

Yetmedi.

Çünkü Beşiktaş takım halinde Rizespor’dan çok daha kaliteli ve etkili bir takım olduğunu gösterdi. Rizespor’un Beşiktaş’tan puan alması bir mucize olmasa da dün akşam ortaya koyduğundan fazlasını sergilemesi gerekiyordu.

Oyuncuların hakem yerine koyarak kendi kendilerine karar vermeleri sonrasında da buna gereksiz itirazda bulunarak anlamsızca oyun dışı kalmaları profesyonelliğin bittiği yerdir.

Rizespor yediği ilk golde zincirleme bu hatayı yaptı.

Kıvanç gibi bu takımın en tecrübeli oyuncusunun atılması elbette sahadaki bütün oyun düzenini bozdu.

Transferin gözler önündeki futbolcusu Tolgay’la ilgili yorum yapacak, oyununu ve etkisini değerlendirecek kadar izleyemedik.

Beşiktaş’ın en zorlanacağı yer burası olabilir. Yapılan transferlerin takıma uyumu veya takımı bozması önümüzdeki maçlarda merakla izlenecektir. 

http://twitter.com/uzaygokerman

uzaygokerman@gmail.com

 
Toplam blog
: 2033
: 1268
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

"Keyif verici bir yalnızlık" olarak gördüğüm yazma serüvenimin en önemli merkezlerinden bir tanes..