Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Kasım '13

 
Kategori
Futbol
 

Beşiktaş gözünü Derbiye çevirdi

Beşiktaş gözünü Derbiye çevirdi
 

Kasımpaşa Stadı'nda Torku Konyaspor’u 3-1 yenen Beşiktaş, gözünü hafta sonu Fenerbahçe ile oynayacağı derbiye çevirdi.

Beşiktaş, ilk golü bulduğu 26.dakikaya kadar rakibine çok bariz bir şekilde üstünlüğünü kabul ettiremedi. Fakat 26.dakikada Olcay’la gelen ilk golden sonra Torku Konyaspor’un gardı düştü.

Gerçekten de Beşiktaş özellikle 26.dakikadan sonra rakibini sürklase etti. Nitekim ilk devre de siyah- beyazlıların 3-0 üstünlüğüyle sonuçlandı.

Torku Konyaspor’un ikinci yarıya golle başlaması Bilic’in planlarını bozdu. Çünkü Bilic büyük bir ihtimalle bu devrenin ortalarında bazı oyuncuları kenara almayı düşünüyordu. Ama 3-1’den sonra Torku Konyaspor’un kendine gelmesi ve orta alanda üstünlüğü eline geçirmesi Hırvat hocayı tedirgin etti.

Beşiktaş ancak 65.dakikadan sonra oyunda yeniden kendini gösterebildi. Bunda Torku Konyaspor’un ikinci gol için Beşiktaş kalesine yüklenmesinden dolayı arkada boşluk bırakması da etkili oldu. Gerçekten de siyah- beyazlılar 65.dakikadan sonra rakip kalede yine etkili pozisyonlar yakaladılar. Ancak kendi kalelerinde de pozisyonlar verdiler. Özellikle kaleci Tolga yaptığı jeneriklik kurtarışla ön plana çıktı.

Beşiktaş’ta özellikle Gökhan Töre ve Oğuzhan zevk verdi. Bu iki ismin dışında Veli her zamanki gibi görevini mükemmel yaptı. Almeida iştahlıydı ve görevini de tam anlamıyla yerine getirdi. Holosko’nun uzun zaman sonra forma giymesi sevindirici bir gelişmeydi.

Bununla birlikte siyah- beyazlıların yedikleri golden ve verdikleri pozisyonlardan çıkarmaları gereken dersler var. Özellikle önümüzdeki hafta karşılaşacakları Fenerbahçe bu tip hataları affetmeyecek bir takım.

Beşiktaş’ta artık rota Cumartesi akşamı oynanacak Fenerbahçe maçı. Kadıköy’de önemli bir derbi izleyeceğiz. Beşiktaş, Fenerbahçe maçına daha farklı bir on birle çıkacaktır. Ancak bu hafta forma cezasından dolayı forma giyemeyen Motta’nın Fenerbahçe maçında da dikkatli olması lazım. Çünkü Motta, kart görmeye oldukça meyilli bir futbolcu.

Dilerim centilmence bir derbi olur ve hak eden kazanır. Sadece futbolun konuşulduğu ve gerçekten hak edenin kazanması dileğiyle…

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

https://www.facebook.com/tolgaersari

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..