Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Mayıs '13

 
Kategori
Futbol
 

Beşiktaş Günü

Beşiktaş Günü
 

Fotoğraf Milliyet Gazetesi internet sitesinden alınmıştır.


 

Her ne kadar şampiyonun belli olma ihtimali varsa da bu Pazar Beşiktaş’ın günüydü. Siyah- beyazlılar Pazar gününe Olağanüstü Tüzük Kurultayı ve Eskişehirspor maçı gibi iki önemli olayı sığdırdılar.

Elbette Eskişehirspor maçının tüzük kurultayı ile aynı güne denk getirilmesi TFF’nin Beşiktaş’a yaptığı bir sürprizdi !

Olağanüstü Tüzük Kongresi güzel başladı ama sıkıntılı devam etti. Özellikle 10.maddenin oylaması sırasında tartışmalar yaşandı. Hatta bir grup üye kongre salonunu terk etti.

Bence yaşanan sıkıntıların temelinde Divan Başkanı’nın yetersizliği yatıyordu. Sayın Başkan maalesef Kongreyi iyi yönetemedi. Özellikle 10.maddede oyların sayımı bir skandal haline dönüştü.

Bununla birlikte kabul edilen pek çok maddenin Beşiktaş’ın geleceği açısından olumlu olduğunu düşünüyorum. Siyah- beyazlılar geleceklerini oluşturuyorlar. Bu geleceğin de güzel günler içereceğine inanıyorum.

Maça gelince, Beşiktaş Eskişehirspor’u yenerek Avrupa kupalarına katılmayı garantiledi. Bu da Eskişehir maçının önemini anlatmaya yetiyor.

Eskişehirspor’un Fenerbahçe ile oynayacağı kupa yarı finalini düşünerek bazı futbolcularını dinlendirdiği karşılaşmaya Beşiktaş iyi başladı. Nitekim maçın başlarında siyah- beyazlıların bir de penaltısı verilmedi.

Gelgelelim golü Eskişehirspor buldu. Ancak bu golde kaleci Cenk’in ciddi anlamda pozisyon hatası yaptığını belirtmek gerekiyor.

Devrenin sonunda sakatlıktan dolayı oyundan çıkmaya hazırlanan Niang’ın golü Kara Kartal’a beraberliği getirdi.

Beşiktaş ikinci yarıya Niang’ın yerine Holosko ile başladı. Mecburiyetten yapılan bu değişiklik Beşiktaş’ı zor durumda bıraktı. Çünkü Holosko yine çok etkisiz kaldı ve de Hilbert sürekli rakip oyuncular karşısında yalnız kaldı. Özellikle Eskişehirspor’un sol beki Serol Beşiktaş’ın sağ kanadını hallaç pamuğuna çevirdi.

Samet Aybaba orta sahada üstünlüğün kaybedilmesi üzerine Oğuzhan’ı çıkarıp Necip’i oyuna aldı. Beşiktaş bu değişiklikle orta alanda dengeyi kurdu.

Bununla birlikte bu yarının başından itibaren pozisyonlara giren Eskişehirspor’du. Beşiktaş ilerideki etkinliğini kaybetmişti. Necip’in girmesiyle Eskişehir baskısı kırıldı ama ileride etkinlik hala kazanılamamıştı.

Beşiktaş’ı bu kısır döngüden çıkarıp galibiyete ulaştıran golü Mustafa Pektemek kişisel becerisiyle attı. İki oyuncunun arasından çıkıp topa sahip olan Mustafa Pektemek yetenek kokan bir golle Kara Kartal’ı hem galibiyete hem de Avrupa’ya uçurdu.

Avrupa Kupalarına katılmayı garantileyen Beşiktaş’ın matematiksel olarak Şampiyonlar Ligi şansı da hala devam ediyor.

Avrupa Kupalarına katılacak Beşiktaş’ın önümüzdeki sezon çok daha iyi transferler yapması gerekiyor. Çünkü bu sene FEDA diyen taraftarlar önümüzdeki sezon hem ligde hem de Avrupa’da ezeli rakipleri gibi büyük başarılar bekliyorlar.

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

https://www.facebook.com/tolgaersari

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..