Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Şubat '16

 
Kategori
Futbol
 

Beşiktaş Hayran Bıraktı

İşin gerçeğini söylemek gerekirse 41 gündür lig maçı oynamayan ve en son Ziraat Türkiye Kupası’nda Bucaspor karşısındaki futboluyla da pek ümit vermeyen Beşiktaş’ın Gaziantepspor karşısında nasıl bir sonuç alacağını çok merak ediyordum. Bucaspor karşısındaki gibi kötü bir Beşiktaş mı izleyecektik, yoksa Fenerbahçe’nin kaybetmesinden dolayı hırslanmış, coşkulu bir Beşiktaş mı? İkinci seçenek gerçekleşti ve siyah- beyazlılar lige kaldıkları yerden devam ettiler.

Öncelikle şunu belirtmem gerekiyor ki, Başakşehir Fatih Terim Stadı tam bir futbol resitaline sahne oldu. Futbol kısırı ülkemizde son zamanlarda bu kadar güzel bir maç seyretmedim desem sanırım yanılmam. Evet, Beşiktaş’ın hırsı, coşkusu, iştahı ortaya mükemmel bir futbol çıkarttı ama konuk Gaziantepspor’un da hakkını yememek gerekiyor. Kırmızı- siyahlılar ilk saniyeden itibaren açık futbol oynadılar ve asla geriye kapanarak oyunu çirkinleştirmeyi düşünmediler. Yani sahadaki güzel futbolda Gaziantepspor’un da çok büyük katkısı vardı.

Esasen daha 14.saniyede maçın kırılma anı yaşandı. Gaziantepsporlu Larsson, kaleci Tolga’yla karşı karşıya kaldı ve Tolga zor pozisyonda golü ayağıyla önledi. Eğer o pozisyon gol olsaydı çok daha farklı bir maç izleyebilirdik.

Bu arada yeri gelmişken kaleci Tolga’ya değinmek istiyorum. Beşiktaş’ın çok tartışılan kalecisi Tolga, Boyko transferinden sonra adeta tamamen değişti. Kupadaki Bucaspor maçının ardından Gaziantepspor maçında da inanılmaz kurtarışlara imza atarak kalesinde adeta devleşti ve skora büyük ölçüde etki etti.

Kaldı ki Beşiktaş, Ersan Gülüm’ün Çin’e transferinin ardından Rhodolfo ile Marcelo arasında uyum sağlanacak mı diye düşünülürken daha 20.dakikada Rhodolfo’yu da kaybetti ve stoper mevkii iki yeni transfer Marcelo ve Delgado’ya kaldı.

Fakat sahada öylesine inanmış bir futbolcu topluluğu vardı ki, hiçbir olumsuzluk onları etkileyemezdi. Mükemmel futbolunu dört golle süsleyen Beşiktaş, eksik maçlarına rağmen şampiyonluk yarışının en büyük adayı olduğunu gösterdi.

Kısaca, futboldaki klasik tabirle atanı ve tutanı iyi olan Beşiktaş, zorlu mücadeleden farklı skorla galip ayrılmayı başardı.

Beşiktaş’taki bu coşkuyu ve Fenerbahçe’nin bu hafta kaybetmesinden dolayı Kara Kartalın iki maç eksiğine rağmen sadece iki puan geride olduğunu düşününce avantajın siyah- beyazlılarda olduğu açık bir şekilde gözüküyor.

Beşiktaş’ın şu aşamada en büyük handikapı Ersan Gülüm’ün ardından Rhodolfo’nun da uzun süre sahalardan uzak kalacak olması. Yeni stoperlerden Marcelo oynadığı futbolla güven verdi. Maç eksiği olan Delgado da ona uyum sağlarsa sorun yaşanmayabilir. Aksi takdirde Tosic ya da Necip ihtimalleri de düşünülebilir. Fakat ben Delgado’nun uyum sağlayacağını düşünüyorum. Ancak erteleme maçlarında Marcelo ve Delgado’nun oynayamayacaklarını belirtmekte de fayda var.

Evet, şu aşamada tek sorunu stoperde gözüken, bunun dışında bir nevi gizli lider gibi olan bir Beşiktaş söz konusu. Ancak hiçbir maçın oynanmadan kazanılmayacağını hatırlatmak gerekiyor. Bu nedenle tecrübeli Hoca Şenol Güneş, oyuncularının şimdiden havaya girmelerini önleyecek her şeyi yapacaktır.

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

https://www.facebook.com/tolgaersari

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..