Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Nisan '11

 
Kategori
Futbol
 

Beşiktaş için lig angarya

Beşiktaş için lig angarya
 

Fotoğraf www.milliyet.com.tr adresinden alınmıştır.


Spor Toto Süper Lig'de haftanın kapanış maçı olan Konyaspor- Beşiktaş maçı özellikle ev sahibi Konyaspor açısından son derece önemliydi. Çünkü her ne kadar yeşil- beyazlıların ligde kalma yolunda işleri çok zor olsa da Sivasspor'un yenildiği ve diğer alt sıradaki takımların da puan kaybettiği haftada kazanıp umutlanmak istiyorlardı. Ancak Sivasspor'la karşılaştırdığımızda diğer takımların artık ligde kalmalarının çok zor olduğunu görüyoruz. Konyaspor'un da zaten zor olan işi 1-1'lik skor sonunda bitmiş gibi gözüküyor. 

Konyaspor final maçı gibi şartlanıp öyle karşılaşmaya çıkmıştı. Beşiktaş'ın ise aklının sadece kupada olduğu her halinden belliydi. Siyah- beyazlılar çok kötü bir oyun ortaya koydular. Maçı neredeyse pozisyonsuz bitirdiler. Özellikle orta sahadan ileriye top çıkarmada sorun yaşadılar. İleride organize olamadılar. Tayfur Havutçu'nun oyuncu tercihleri de bunda etkili oldu. Ernst, Necip ve Fernandes birlikte sahadaydılar. Ernst'in sakatlanmasından sonra da Tayfur Havutçu, Aurelio'yu oyuna aldı. Oysa başka tercihler düşünülebilirdi. Mesela Guti tercihi yapılabilirdi. Fakat sakatlık sonrasında tam olarak hazır olmamış olabilir. O nedenle de Galatasaray maçı ve kupa finali için düşünülüyor olabilir. Ama yedek kulübesindeyse oynayabilir demektir. 

Orta sahadan ileriye top çıkışı yaşanamayınca kanatlar da tam organize olarak kullanılamadı. Daha çok özellikle Quaresma'nın kişisel becerisi ile ataklar gelişti. 

Fakat Quaresma'nın da geriye dönüşlerinin olmaması sağ kanadı savunan Ekrem'i zorladı. Nitekim Konyaspor'un golü de sağ kanattan yapılan bir orta ile geldi. 

Beşiktaş'ın şansı penaltı oldu. Yoksa beraberliği yakalayamazdı. 

Maçın son bölümünde Konyaspor'un mutlak kazanmak zorunda olmasından dolayı saldırmasıyla Beşiktaş ileride boş alanlar buldu. Fakat bencillik siyah- beyazlıları yine pozisyona girmekten alıkoydu. 

Beşiktaş çok kötü bir oyun oynadı. Quaresma ve maçın son bölümünde Fernandes göze batan oyunculardı. 

Beşiktaşlı oyuncular için lig bir angarya haline gelmiş. Akılları kupada. Ligde ancak Galatasaray maçı siyah- beyazlı oyuncular için önem taşıyacaktır. 

Şu andaki görüntü Beşiktaş için hoş bir görüntü değil. Tayfur Havutçu'nun bazı tercihleri yanlış. Eğer kupa finalinde de başarılı olunamazsa Galatasaray'dan sonra Beşiktaş da seneye Avrupa'da yer alamaz. 

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..