Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Nisan '11

 
Kategori
Güncel
 

Beşiktaş ilçesinde son çirkinlik: Zorlu binası

Beşiktaş ilçesinde son çirkinlik: Zorlu binası
 

İstanbul'un en güzel mahallelerinden Beşiktaş Nisbetiye Mahallesi kuşatma altında. Ne ile?? Devasa, çirkin, enine geniş, boyuna çok yüksek çirkin, dokuya uymayan yapılarla. 

Beşiktaş Belediyesi'ne bu olaya, kendi turuncu, devasa, korkunç çirkin bir mimariye sahip binasını Aytar Caddesi ile Başlık Sokak'ın kesiştiği yere dikmekle başladı. 

Bu binanın resmi yanda. Fakat yine bu binayı görmemişler için bir ara gelip görmelerini öneririm. Zevksizliğin ne kadar doruğa çıktığını görebilirler - altinda Migros olan belediye binası! ; gerçi İstanbul'da zevksizlik örneği ve ucube binalar giderek artıyor :( Ama sadece heykeller yıkılıyor sanata düşman hükümet tarafından. 

Büyük üzüntüyle görüyoruz ki bu Belediye binasının yanına, Başlık Sokak'a devasa bir bina yapılıyor, temel kazılıyor.. Ne binası acaba diye çevresinde tabela aradım: "Etiler Otopark ve Ticaret Binası" diyor. Neden??? Çok mu lazım buraya böyle birşey??? Elbette Hayır. Çevresinde mahallemizin yeşil, ağaçlıklı, 4 katlı apartmanlarıyla çok güzel, sessiz sokakları... Bu sokaklara iş yerlerinin girmesiyle zaten inanılmaz bir araç park yeri sorunu başladı. Bir de bu ticaret binası zırvalığı ile sokaklarımız, mahallemiz ne hale gelecek? 

Diğer bir bina - ve ne hikmetse her tarafına bakmama rağmen künyesini gösteren bir tabela asılmamış - Nisbetiye Caddesi ile Aytar Caddesi arasına yapılan (Zincirlikuyu'dan gelirken ya da oraya giderken görürsünüz) dev bir bina. Taş Yapı'nınmış. Anlaşıldı... 

Bunlarla Nisbetiye Mahallesi kuşatılıyor, yakında korkarım ki 4 katlı apartmanlar da kalmayacak. Fakat aklı başında herkes gibi ben de bunların aptallık olduğunu düşünüyorum. Park yeri yokken, bazı kaldırımlarda yürünemez iken, sokaklar darken bu dev binalar neden?! İş yerleri ve onların araçları yüzünden gündüzleri mahallemizde arabamıza yer bulamıyoruz, daracık sokakların tam da köşelerine konan arabalarla sağa sola dönmek de sorun... Giderek burada yaşamak güçleşiyor ama gene de fazla ses olmaması ve yeşilliği ile güzel. Bu binalardan birilerinin kazanımları olduğu muhakkak da belediye bazen oy veren vatandaşı için bir şeyler yapmalı, en azından fikirlerini kaale almalı. Ne gezer! :( 

Beşiktaş İlçesi'nde oturanlar CHP'li diye İsmail Ünal'a oy veriyorlar. Ben de mecburen CHPli olmama rağmen kendisine oy vermedim son yerel seçimlerde; yaptığı işlere o kadar sinir oluyorum... özetlemek gerekirse: ( - ki bunlari sayısız yazıda, blogda dile getirdim, belediyenin web sayfasına da yazdım ama umurları değil.) 

1- Nisbetiye Mahallesi'ne devasa binalar diktikleri için 

2- Kaldırımlara park eden araçları çekmedikleri için 

3- İnanılmaz sayıda, her boyda ama en çok da en büyük boy tabela, reklam çokluğu ile Beşiktaş'ı görsel kirlilik ve çirkinlikte BIRINCI ILCE yaptıkları için. 

Burada iş CHP'ye düşüyor. Bu adamı Beşiktaş Belediye Başkan adayı yapmayın!!!!! 

 
Toplam blog
: 71
: 1180
Kayıt tarihi
: 24.08.07
 
 

Çevremizdeki kalite(sizlik) ile ilgili yazılarım. Çevremizi kuşatan beton binalar, insanlar, iliş..