Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Aralık '15

 
Kategori
Futbol
 

Beşiktaş'ın hakkı Beşiktaş'a

Beşiktaş’a tüm futbol kamuoyu büyük bir teşekkür borçlu. Çünkü siyah beyazlılar yüksek performanslarının karşılığını ilk yarı liderliği ile alarak “futbolun adaleti yok” klişesini auta çıkarmayı başardı. Bugün hangi takım taraftarı olursa olsun tüm futbolseverler Beşiktaş’ın hakkını Beşiktaş’a verecektir.

Birkaç cümleyle genel bir analiz yapmak gerekirse Beşiktaş, her sene üzerine biraz daha koyan üç yıllık bir eser. Bu çorbada Önder Özen’in de tuzu var, Biliç’in de. Bu hazır hamur üzerinde Şenol Hoca’nın yapması gereken sadece şekil vermekti ve o da bu işi şu ana kadar gayet iyi yaptı.

Beşiktaş’ın ligin ilk yarısında attığı 41 golün hepsi birbirinden güzel. Bu güzellik son vuruşlardan ziyade gollerin organize olmalarından kaynaklanıyor. Oğuzhan ve Sosa’nın şefliği ve çilingir özellikleri, Quarejma ve Gökhan’ın yetenekli ayakları, Atiba’nın emsalsizliği ve Olcay’ın jokerliği Beşiktaş’ın hem göze hoş gelip hem de puan cetveline yansıyan başarısının yapı taşları. Fakat Şenol Güneş’in bir öğrencisi daha var ki o, yaptıklarıyla az önce saydığım tüm isimlerin değerini biraz daha artırıyor: Mario Gomez.

Sezon başı değerlendirmeleri yapılırken Beşiktaş için yapılan yorumların ortak noktası, özellikle Ba’nın ayrılmasından sonra ortaya çıkan, santrafor gereksinimiydi. Bu açığın doldurulması ile Beşiktaş’ın bu sezon puan cetvelindeki yeri arasında doğrudan bir bağ kuruluyordu ve bugün bu yorumların isabeti ortaya çıktı. Gomez ligin en iyi santraforu ve Beşiktaş zirvede.

Beşiktaş’ın Galatasaray’dan olumlu anlamda farkı çok. Fakat hemen ensesindeki Fenerbahçe’ye kıyasla da siyah beyazlılar daha fazla “futbol” oynuyor. Nitekim Fenerbahçe bir gol için kırk dereden su getirirken Beşiktaş için gol, mesele değil. Siyah beyazlılar için zor olan, rakibe verilen gol şansı sayısını azaltmak. Savunma dörtlüsündeki bireysel performans eksikliklerinden ziyade orta alandaki oyuncuların kendi kalelerinden çok rakip kaleye yakın olmak istemeleri takım savunmasını sekteye uğratıyor. Her ne kadar bugüne kadar çoğunlukla yenilenden fazla atılarak bu eksiklik fazla hissedilmese de bu durum Şenol Güneş için ligin ikinci yarısında aşılması gereken en önemli tepe ve eğer bu tepe de aşılırsa Beşiktaş için ilerisi aydınlık.

can.nizamoglu@gmail.com                

 
Toplam blog
: 788
: 1417
Kayıt tarihi
: 11.11.07
 
 

Çoğu çocuk gibi ben de futbolcu olmak istedim, olmadı. Bu oyundan kopmamak adına üniversite yılla..