Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Eylül '09

 
Kategori
Futbol
 

Beşiktaş'ın kalesi "Rüştü"

Beşiktaş'ın kalesi "Rüştü"
 

ajansspor.com


Beşiktaş, Rijkaard’ın Galatasarayı’na kalecisi Rüştü’nün ikramlarıyla 3-0 yenilerek zirvenin 9 puan gerisinde kaldı.

Denizli’nin sahaya sürdüğü onbir daha kağıt üzerinde Galatasaray karşısında aciz kalıyordu. Nihat’tan ibaret tek forvetin arkasında ilk resmi maçındaki Tabata, hiç oynamadığı yerde Yusuf ve günü gününe uymayan Serdar Özkan vasat bir hücum hattı olarak göze çarpıyordu. Fink ve Holosko’nun yer almadığı kadroda İbrahim Kaş ta alışma yabancı formunda sahadaydı.

Daha maç başlar başlamaz Galatasaray üstünlüğü göze çarptı. Kalburüstü bir kadro, çalışkan ve mücadeleci futbolcuların Rijkaard’ın kusursuz organizasyonu ile bir adım öndeydi.

Geçtiğimiz sezon ki Galatasaray’dan kağıt üzerindeki birkaç değişiklik dışında Holanda’lı teknik adamın olağanüstü farkı kendini gösteriyor. Bülent Korkmaz ve sonrasında Michael Skibbe’nin elinde vasatın üzerine çıkamayan takım Rijkaard’ın ellerinde adeta küllerinden yaratılmış gibiydi.

Galatasaray’ın iyi oyununa Beşiktaş’taki teknik aksaklıklar ve Rüştü’nün akıl almaz hataları da eklenince fark kaçınılmaz oldu. Serdar Özkan yüksek gayretine rağmen sonuca gidemedi ve zaten sayılı olan Beşiktaş ataklarını golle sonlandıramadı. Nihat kayıpları oynamaya devam ederken yerine giren Bobo’da 45 dakika sahada kendini aramakla meşgul oldu.

Ernst, Beşiktaş’ın en gayretli oyuncuları arasındaydı, maç boyunca koştu.

Galatasaray da Abdulkader Keita özellikle ilk yarının lokomotifi idi. Sağ kanadı Sabri ile birlikte hallaç pamuğu gibi attı. Milan Baroş fırsatçılığını konuşturdu ve iki gol atı. Takım olarak çok iyiydi Galatasaray ve kazanmayı hak eden taraftı.

Özellikle ofsayt pozisyonlarında kusursuzca yönetim sergileyen hakem triosu, skor 1-0 iken maça damga vuran hataya da imza attılar. Leo Franco’nun ceza sahası dışında topa elle müdahale etmesine seyirci kaldılar. Frikiği vermeyen Bülent Yıldırım, kırmızı kartı da es geçmiş oldu.

Sonuç olarak Galatasaray, hakem hatasına da rağmen hakkıyla üç puan kazanmış oldu. Frank Rijkaard, Galatasaray cephesinde başarının en büyük hak sahibidir. Beşiktaş ta ise Rüştü yaptığı hatalarla Beşiktaş’ın kötü futbolunun önüne geçmiş ve mağlubiyetin günah keçisi olmayı başarmıştır.

Aynı düzen ve futbolla Beşiktaş’ın bu sezon başarı yakalama şansı yoktur ve radikal bir değişiklik elzem olmaya başlamıştır. Bu değişikliğin şekli ve zamanı da yönetimin takdiridir. Yol yakındır, dönüş kardır.

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 290
: 2581
Kayıt tarihi
: 15.06.06
 
 

Kimya Yüksek Mühendisi. Sporsever ve edebiyat aşığı. Periyodik tablo, T cetvel..