Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Şubat '12

 
Kategori
Spor
 

Beşiktaş'ın Portekizlileri takımı kritik eşikten geçirdi.

Bol defans ve kaleci hatalarının yaşandığı haftanın kapanış karşılaşması genel konsepte uygun oynandı ve gollü bitti.

Beşiktaş parçalı takım görüntüsünü devam ettiriyor. Defansı ile forveti arasında önemli bir ayrım var. Bu ayrımı yaratanlar Portekizlileri ki onların arasında da farklılaşma olduğunu düşünenlerdim.

Fernandes, takım oyununa ve Beşiktaş’ın genel takım kurgusuna uygun oynamaya çalışırken; Quaresma, Almeida ve Simao bambaşka tellerden çalıyor.

Bu oyunculardan Simao hariç hepsi bir şekilde sonuca etki ettiler.

Quaresma takımdan kopuk oyununun karşılığını rakibine çarpıp kaleye giden golle aldı.

Fernandes’in ağırlığını koyduğu karşılaşmalarda Beşiktaş kesinlikle bariz üstünlük sağlayabiliyor. İkinci yarı Beşiktaş’ı farklı gösteren de O’ydu. Attığı gol haftanın en güzellerinden biriydi. Hafta arasında oynanan kupa maçında da takımının en iyisiydi. Belki de turu getiren belirleyici adam oldu.

Gördüğü sarı kart profesyonellik dışındaydı. Bu kartla cezalı duruma düşmüş olması hareketini daha da anlaşılmaz ve kabul edilmez hale getirdi.

Dün Beşiktaş’ta sahanın iyilerinden biri de Veli Kavlak’tı. Orta alanda başladığı maçı solda bitirirken Ekrem Dağ gibi hem çok çalışkan hem de çok yönlü futbolu ile dikkat çeken bir oyuncu oldu.

Beşiktaş’ın defansı Fenerbahçe’nin gibi eleğe benziyor. Bu nedenle de belki de her iki takım da ligin zirvesinde yer almalarına karşın fazlasıyla gol yemiş durumdalar.

Gençlerbirliği takımı neredeyse bütün ara paslarını kendi oyuncularıyla buluşturmayı başarırken; kaleci Cenk bir çok pozisyonda rakip forvet elemanlarıyla karşı karşıya kaldı.

Ayrıca arkaya atılan ve ofsayttan kurtulan toplar vardı ki bunlar da önemli gol pozisyonları üretti.

Açıkçası hafta içinde Avrupa Kupası elemesi oynayacak bir takımın böylesi defansif hatalara daha fazla dikkat etmesi gerekiyor.

Fuat Çapa belli bir futbol çizgisiyle istikrarı yakaladı. Bu maçı kaybetmiş olması futbolu ile doğru orantılı değildi. Bu tamamen Beşiktaş’ın Portekizlilerinin maçı kazanmayı kafaya koymuş olmaları ve bunun için de ekstra gayret içinde olmalarından kaynaklandı.

Önceki gün nasıl Sivasspor kaybetmeyi hak etmeyen bir futbol oynamışsa Gençlerbirliği için de benzer şeyi yazabiliriz.

Beşiktaş lig için kritik eşiği aştı diyebiliriz. Bu ne demektir?

Yıllardır; 2009’daki Mustafa Denizli Dönemini saymazsak, Beşiktaş’ın en büyük sorunu ligin sonunu getirememesiydi. Gerçi lider Galatasaray’la arasında 11 puan gibi önemli bir fark bulunuyor ama play off sistemi gereği bu sadece 6 puana karşılık geliyor ki 2 galibiyet demektir.

Bunda hiç kuşku yok ki Carvalhal’in başarısı büyüktür.

Beşiktaş takım olarak kritik eşiği aşarken yönetimsel anlamda anlaşılması zor işler yapıyor olması kulübün en büyük açmazlarından biri olarak ortada duruyor.

Sn. Demirören’in tavrının ne olacağını bugün öğreneceğiz. Böylesine önemli bir şampiyonluk mücadelesi sırasında TFF başkanlığını tercih edecek olması olası bir başarısızlık sonrasında başkana büyük sorumluluk yükleyecektir.

http://twitter.com/uzaygokerman

uzaygokerman@gmail.com 

 
Toplam blog
: 2033
: 1268
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

"Keyif verici bir yalnızlık" olarak gördüğüm yazma serüvenimin en önemli merkezlerinden bir tanes..