Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ekim '11

 
Kategori
Spor
 

Beşiktaş'ın vizyonunu değiştiren alternatif beşlisi

Kâğıt üzerinde baktığımızda Beşiktaş’ın kadrosunun yetersiz olduğunu söylemek aslında çok doğru bir tespit olmuyor. Ancak bazı futbolcuların saha içindeki görev ve sorumluluk dağılımını izlediğimizde ister istemez bu kanaati bildirmek zorunda kalıyoruz.

Dün Mersin’de Beşiktaş çok koştu, mücadele etti.

Kimdi bu futbolcular?

Ernst, Veli, Necip, İsmail ve Mustafa Pektemek!

Guti, Quaresma, Edu, Simao, Fernandes beşlisi ile kıyaslandığında Beşiktaş’ın sahadaki futbol karakterini tamamen değiştiren isimler bunlar.

Sporun ruhunda mücadele var. Önce gücünün son ter damlasına kadar sahaya koyacaksın, oluyorsa kazanacak, olmuyorsa elbette değer bilen biri sana gereken yorumu yapacaktır.

Örneğin Quaresma; Harlem yıldızı gibi oynuyor.

İki kişinin arasından zarif bir ayak hareketi ile geçişi falan çok fantastik; önceki gün boğulmuş Fenerbahçe hücumuna destek verebilecek bir oyuncu ancak takım oyununun içinde hiç yok. Varsa yoksa kendisi ve şahsi becerisi… Sezon boyunca katkı sağlayacağı maç sayısı bir elin parmak sayısın geçer mi, şüpheliyim.

Maçın en önemli pozisyonunda topu boş kale yerine savunma oyuncusuna çarptırınca tüm karizması da çizildi.

Bir buçuk senedir topu topu kaç gol attı ki bu golü kaçırışını görmezden gelelim? Bunu da atamayacaksan neyi atacaksın sorusunu sormak Beşiktaş taraftarının hakkıdır.

Beşiktaş’ın orta sahasında sağlam ve görev bilinci yerinde genç oyuncular olması Quaresma’nın yarattığı tüm boşlukları kapattı.

Hatta Simao’nun oyununa bile katkıda bulundu.

İnsan ister istemez Simao’nun son maçlardaki form düşüklüğü ile diğer koşmayan oyuncuların ilgisi var mı diye kendine soruyor. Simao kötü bir oyuncu değil; hatta Fernandes ile birlikte bu takıma yararlı olabileceğine inanmayı sürdürüyorum.

Peki, Beşiktaş genel anlamda iyi top oynuyor mu?

Bu soruya olumlu cevap verebilmek için dünkü karşılaşma ölçü olmamalıdır. Beşiktaş oyunun ilk bölümlerinde gole kadar hücum yaptı, sonra savunmada göründü, ikinci yarı MİY daha fazla adamla hücum yapınca bu sefer boşluklardan kontra ataklar geliştirdi.

Ancak doğru bir atak organizasyonuna sahip değildi. Duran toplarla rakibini direncini kırmak istedi.

Beşiktaş dün orta sahada kalabalıklaşınca Mersin İdman Yurdu topu rakip alana götürmede çok sıkıntı yaşadı.

Ancak MİY çok ısıran bir takım. Mücadeleden hiç bıkmıyor, sürekli rahatsız ediyor. İkinci yarı Beşiktaş’ı fazlasıyla bunalttığı dakikalar oldu. Beşiktaş’ın kadrosundaki beşli Türk oyunculardan oluşmuyor olsaydı, muhtemelen şu an bambaşka bir yazı okuyor olurdunuz.

Kaleci Cenk de iyi günündeydi, hata yapmadı, ekstra katkısı oldu. Çıkardığı iki önemli şut normalde gol olması beklenen toplardır.

Ernst bu kadroda kulübede bekleyecek bir oyuncu değildir. Veli Kavlak da en az onun kadar formayı hak ettiğini ispat etti. İsmail çok önemli ataklar kesti ve ilk toplarla rakip sahaya geçti, hücum başlattı veya kurdu.

Bu üç oyuncu Beşiktaş’ın görüntüsünü değiştiriverdi.

Pektemek için biraz daha zaman var.

Haftanın kazananı Beşiktaş oldu. Mersin İY da fikstürden kaynaklanan seride üst üste ikinci pazartesi günü sahasında üç puanı İstanbul büyüklerine vermiş oldu.  

http://twitter.com/uzaygokerman

uzaygokerman@gmail.com 

 
Toplam blog
: 2033
: 1268
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

"Keyif verici bir yalnızlık" olarak gördüğüm yazma serüvenimin en önemli merkezlerinden bir tanes..