Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ağustos '10

 
Kategori
Futbol
 

Beşiktaş'ın yeni sezon transferleri

Beşiktaş'ın yeni sezon transferleri
 

Beşiktaş bu sezon farklı bir transfer politikası izledi. Quaresma ve Cenk'e sadece bonservis bedeli ödeyen Beşiktaş; Hilbert, Guti ve Aurello'ya bonservis bedeli ödemedi. Futbolcuları transfer yaparken acele etmedi. Bekledi, sabretti ve uygun koşullar oluşunca gerekli adımları attı. Peki Beşiktaş gerçekten doğru transferleri yaptı mı? Futbolcuları tek tek incelediğimizde bunu daha net görebileceğiz.

Roberto Hilbert: Stutgart'tan bonservis ücreti ödenmeden transfer edildi. Takımında sağ bek, sağ açık ve forvet arkası oynadı. Beşiktaş'ta çıktığı maçlarda sağ açık oynadı. Birden fazla mevkide oynaması bir avantaj. Ama Beşiktaş'ın elinde sağ kanatta oynayacakbir çok oyuncu varken Hilbert neden transfer edildi açıkcası sıru işareti. Holosko'dan çok kaliteli olduğu söylenemez. Yabancı kontejyanı sorununu en çok hisseden bir takımda Hilbert ne kadar doğru açıkcası bilmiyorum.

Ricardo Quaresma: Transferi medyada çok büyük yankı buldu. Ne yönetim, ne teknik direktör; bu transferi Beşiktaş taraftarı istedi dersek yalnış olmaz. Çok kaliteli ve yetekli olduğu tartışılmaz. Dünya'da trivela vuruşunu yapabilen nadir futbolculardan birisi ve aynı zamanda en iyisi. En büyük dezavantajı 2 sene yedekte kalması. Quaresma transferi bir risktir. ve bu kalitede futbolcu için bu riske girmeye fazlasıya değer.

Cenk Gönen: Rüştü'nün ısrarı üzerine transfer edildi. Yetenekli ve refleksleri çok güçlü. Küme düşen bir takımın kalecisi olması kafalarda soru işareti bırakmıştı ama; hazırlık maçlarındaki performansı göz doldurdu. Daha çok genç. İlerde Milli Takımımızın kalesini korumaya aday şuan 3- 5 kaleciden birisi diyebiliriz.

Ersan Gülüm: Bankasya 1. ligde Adanaspor formasıyla göz doldurdu. Yabancı kontejyanı yaşayan Beşiktaş'ın defansta yerli bir alternatif olması gerektii düşünüldüğü için trnasfer edildi.

Guti Hernández: Yıllaca Real Madrid'de oynadı. Yaşı ne olursa olsun bu tip futbolcuları hemde bonservis vermeden transfer etmek neredeyse imkansız. Ama Guti açıkca Shuster için geldiğini söylüyor. Beşiktaş'a tecrübesi ve yetenekleriyle faydası olacağı şüphesiz. Üstelik ön libero, oyun kurucu ve forvet arkası gibi birden fazla Mevkide de oynayabilmesi büyük bir avantaj. Özellikle atacağı milimetrik paslarla Beşiktaş'a faydası olacağı bekleniyor.

Mehmet Aurelio: Yabancı kontejyanının doluluğu sebebiyle gözden çıkarılan Fink'in alternatifi olarak transfer edildi. Yerli statüsünde olması ve bonservis bedeli ödenmeden alınması büyük avantaj. Üstelik yıllık ücreti Fink'ten daha ucuz. Ama yaşının büyüklüğü, yakın zamanda sakatlık geçirmesi, İspanya'da başarılı olamaması gibi dış nedenlerin yanında, daha önce Beşiktaş'ın futbolcusuyla kavga etmesi ve genç Necip'in tam kendini geliştirmeye başlamışken yedek kalabilme olasılığını doğurması sebebiyle bu transfer de kafaları karıştırmıyor değil.

 
Toplam blog
: 138
: 10449
Kayıt tarihi
: 03.06.10
 
 

Müzik dinlemek (Türkçe Pop) ve futbol maçı (özellikle Beşiktaş maçları) izlemekten hoşlanıyorum. ..