Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Kasım '11

 
Kategori
Spor
 

Beşiktaş'ın yıldızı Quaresma mı, Simao mu yoksa Egemen mi?

Dinamo Kiev’in kalecisi dahil olmak üzere ceza sahasını ana baba gününe çevirdiği bu nedenle gol atacak bir boşluk bırakmadığı için üst üste çektiği şutların hepsinin bir futbolcuya çarptığı veya Cenk tarafından uzaklaştırıldığı son dakika karambol anı herhalde maçı izleyen Beşiktaşlılara birkaç yaş birden yaşlandırmış olmalıdır.

Ancak Beşiktaş bunu son zamanlar sık yaşamaya başladı.

Kiev’deki karşılaşmada son dakika golüyle sahadan yenik ayrılırken; geçen hafta Fenerbahçe maçında iki dakika kala gol yediği yetmiyormuş gibi Özer’in akıl alması zor şutuyla mağlup olmaktan kıl payı kurtuldu.

Dünkü maçın 67. dakikasında öne geçtikten sonra yavaş yavaş aynı senaryo yaşanmaya başladı. Kiev’li oyuncular ceza sahası içinde adım atacak yer bırakmayınca golü de bulamadı.

Peki, bu pozisyon Beşiktaş’ı rahatlatmalı mıdır yoksa aksine bütün alarm zillerini çaldırmalı mı?

Almeida ve Quaresma ikinci yarı her dakika biraz daha oyundan düşerek takımı 9 kişi bıraktı. Ancak Carvalhal bu durumu izlemekle yetindi. Hatta belki de taraftara alkışlatmak pahasına Simao’yu çıkardı.

Bir kere daha göstermiştir ki Beşiktaş’ın yıldızı Quaresma değil, Simao’dur. Yaptığı kusursuz orta Egemen’in kafasında gol pasına dönüşmüştür. Yanında duran Quaresma’ya da sanki “bak gol pasını böyle vereceksin” der gibiydi.

Beşiktaş Simao’nun etrafında kadrosunu oluşturmalı; Simao da sol çizgide sıkışarak değil, orta alanda genişleyerek oynamalıdır.

Dinamo Kiev son saniyedeki golü atmış olsaydı Quaresma, Almeida için çok şey konuşulurdu; 3 puan bunun üzerini örtmüştür.

Önce Almeida’nın sonra da Quaresma’nın ilk yarı kaçırdığı goller unutulur gibi değildi.

Egemen Beşiktaş’ın en iyi transferi durumuna geldi. Defansta çok önemli işler yaparken ileri çıkıp sürekli gol arıyor; atıyor da.

Sivok için de aynı şeyleri söyleyeceğiz. Güzel bir tandem oluşturuyorlar.

Beşiktaş’ın ilerisi ile gerisi arasında hala bir senkronizasyon sorunu olduğu bir gerçektir. Ernst ve Aurelio ile oyun kurmak bir yana pas organizasyonu yapmak bile başlı başına bir sorun. Bu nedenle toplar sürekli kanatlara gidiyor; genellikle de Quaresma’da toplanıyor ve çoğu da kaybediliyor.

Gol pozisyonlarının kanatlardan gelen ortalar sonucu oluşmuş olması bir yanılgı oluşturmamalı, takım oyununda sahanın her bölgesi dengeli kullanılabilmelidir.

Beşiktaş için çok önemli bir galibiyetti ve bir üst tura geçmek için avantaj elde etti. Ancak oynadığı futbol bir üst tur için yeterli olmadığı gibi endişe vericidir de.  

http://twitter.com/uzaygokerman

uzaygokerman@gmail.com 

 
Toplam blog
: 2033
: 1268
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

"Keyif verici bir yalnızlık" olarak gördüğüm yazma serüvenimin en önemli merkezlerinden bir tanes..