Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Şubat '16

 
Kategori
Futbol
 

Beşiktaş İpten Döndü

Beşiktaş için Başakşehir maçının zorlu geçeceği belliydi. Bunun temel nedeni siyah- beyazlıların stoper sıkıntısıydı. Çünkü ellerinde Alexis’den başka stoper kalmamıştı. Kadrolar açıklandığında Şenol Güneş’in tercihini Necip’ten yana kullandığını gördük. Fakat orijini zaten savunma olan Tosic tercihi kullanılsa acaba daha mı iyi olurdu? Çünkü Başakşehirli futbolcuların iki stoperin arasına attıkları her top tehlike oldu. Bir de üstüne Alexis’in henüz altıncı dakikada sarı kart görmesi işleri daha da zora soktu.  Böylece onun da eli kolu daha altıncı dakikada bağlandı.

Başakşehirli futbolcular orta sahada kalabalık durup, rakibe baskı yaptılar. Kendi yarı sahalarında kaptıkları toplarla da hızlı çıktılar. Beşiktaş’ın stoperdeki zaafını ise iyi kullandılar. Nitekim Başakşehir’in ilk golü iki stoperin arasına atılan top sonucunda geldi.

Alexis’in ile Necip’in uyumsuzluğu, Alexis’in sarı kartı, Necip’in topla oyun kuramaması ve de skor dezavantajı Şenol Güneş’i stoperlerin yerlerini değiştirmeye zorladı. Sağ stoper Alexis sola, sol stoper başlayan Necip ise sağa geçti.

Beşiktaş ilk yarıda istediği oyunu oynayamasa da Gomez ile üç, dört net pozisyondan da yararlanamadı.

Golü attıktan sonra iyice topun arkasına geçip hızlı toplarla çıkarak şans bulmaya çalışan Başakşehir, ikinci golü de yine Beşiktaş defansının kademe hatası sonucunda bir duran toptan buldu. Bu gol ayrıca Ersan ve Rhodolfo’nun yoklukları sonucunda Beşiktaş defansının boyunun kısalmasının nasıl bir dezavantaj yarattığını da gösterdi.

2-0’dan sonra iyice oyundan düşen Beşiktaş’ta Şenol Güneş’in Quaresma ve Cenk Tosun’u sahaya sürmesi siyah- beyazlıların çehresini değiştirdi. Oyundan çıkan isimlerden Olcay, ‘’ eh işte ‘’ dedirtse de Gökhan Töre sahada hiçbir varlık gösteremedi. Bu nedenle değişiklikler Beşiktaş’ı çok olumlu yönde etkiledi. Özellikle Quaresma, kanatlara müthiş hareketlilik getirdi. Beşiktaş, yakaladığı bu rüzgarın etkisiyle iki gol buldu, son anlarda ise galibiyeti arayan takımdı. Böylece Beşiktaşlıların ‘’ gitti ‘’ dedikleri maç bu iki değişiklikle ama özellikle Quaresma’nın etkisiyle geri döndü.

Beşiktaş yönetiminin devre arasındaki stoper kararları çok tartışılmıştı. İşte şimdi o tartışma alevlenecektir. Rhodolfo sezonu kapattı, Marcelo da cezalı olunca koskoca Beşiktaş tek stopere kaldı. Başakşehir maçında da bunun sıkıntısı fazlasıyla yaşandı. Erteleme maçlarında da statü gereği Alexis ve Marcelo oynayamayacaklar. Eğer bu stoper sorunu yüzünden şampiyonluk kaçarsa Beşiktaş yönetimi işin içinden kolay kolay çıkamaz. Kaldı ki, Ersan’ın Çin’e transferinin Şenol Güneş’e rağmen yapıldığı da biliniyorken.

Hakem Ali Palabıyık, maçın gidişatını ve sonucunu etkileyecek ciddi hatalar yaptı. 43.dakikada sarı kart gösterdiği Mehmet Batdal, bir dakika sonra hakemin gözünün önünde aynı hareketi bir daha yaptı. Fakat Ali Palabıyık, Mehmet Batdal’a ikinci sarıyı gösteremedi. Nitekim Abdullah Avcı da ilk devrenin sonunda Mehmet Batdal’ı hemen oyundan aldı.

Yine 45+1’de Başakşehirli Mahmut, topu bırakıp bir metre arkasında bulunan Beşiktaşlı rakibinin doğrudan bileğine hamle yaparak sertçe bastı. Hakem gözünün önünde olan bu pozisyonda da kartını çıkaracağı yerde ilk yarının bitiş düdüğünü çaldı. O Mahmut ise ikinci yarıda Başakşehir’in ikinci golünü attı.

Bunun dışında ikinci yarıda sarı kart gören Doka, bunun bir dakika sonrasından başlayıp maçın sonuna kadar rakiplerine, kimi zaman sert de olan fauller yaptı. Ama o ikinci sarı kart bir türlü çıkmadı.

Sonuç olarak bence Beşiktaş, Başakşehir karşısında iki puan kaybetmedi, bir puan kazandı. İlerleyen haftalarda bu puanın önemi kendisini gösterebilir. Ancak bu puanın kazanç olabilmesi için öncelikle Çarşamba günü ‘’ stopersiz ‘’  çıkılacak Mersin İdman Yurdu maçının kazanılması gerekiyor.

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

https://www.facebook.com/tolgaersari

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..