Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Mart '15

 
Kategori
Futbol
 

Beşiktaş İşi Rövanşa Bıraktı

Beşiktaş İşi Rövanşa Bıraktı
 

 

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi’nde deplasmanda karşılaştığı Club Brugge’e 2-1 mağlup oldu ve tur şansını rövanşa bıraktı.

İlk yarı pozisyonsuz geçti. Club Brugge, hiç de kazanması gereken ev sahibi bir takım gibi oynamadı. Aslında bu, Beşiktaş’ın işine geldi. Buna rağmen siyah- beyazlılar da rakiplerine uydular ve varlık gösterecek bir oyun ortaya koyamadılar.

İkinci yarıya ise Beşiktaş golle başladı. Gökhan Töre’nin müthiş golü belki de herkese ‘’ bu iş buraya kadarmış ‘’ dedirtti. Çünkü ilk yarıda izlediğimiz rakip bu gole cevap verebilecek bir ekip değildi.

Bu arada Beşiktaş, golden sonra da baskılı oyununu sürdürdü. Böylece Club Brugge’ün ileri çıkmasına izin vermedi. Bu oyunu da görünce iyice umutlandık.

Ancak Beşiktaş’ın bu baskılı oyunu maalesef beş dakika sürdü. Ardından Club Brugge daha fazla Beşiktaş yarı sahasında gözükmeye başladı.

Özellikle 55.dakikadan sonra, ikinci yarının başında oyuna giren Gedoz kendini göstermeye başladı. Sağ kanatta Serdar Kurtuluş, bu oyuncu karşısında çok çaresiz kaldı.

Brugge, hızlı oynayarak Beşiktaş kalesinde etkili olmaya başladı. Ev sahibi takım özellikle kanatları çok iyi kullandı. Soldan sağa hızlı atılan toplar ve kanat akınlarıyla Beşiktaş defansına zor anlar yaşattılar.

Club Brugge Teknik Direktörü, 61.dakikada Oulare’yi oyuna alarak ikinci önemli hamlesini yaptı. Bu oyuncu fizik gücünü de kullanarak çok etkili oldu.

62.dakikada ev sahibi takımın beraberlik golü geldi. Gedoz’un ceza sahası dışından vurduğu şuta, kale önünde ayak koyan De Sutter, takımına beraberliği getirdi. Bu golde Ersan’ın hatalı olduğunu düşünüyorum.

Bu golden sonra Club Brugge, oyunu tamamen Beşiktaş yarı sahasına yıktı. Hızlı kanat organizasyonlarıyla Beşiktaş kalesinde tehlikeler yarattılar. Özellikle Gedoz, Beşiktaş defansını çok yıprattı. Nitekim, 77.dakikada Serdar Kurtuluş, Gedoz’u ceza sahasında yere indirince hakem penaltı noktasını gösterdi ve Brugge 2-1 öne geçti.

Beşiktaş, kalan dakikalarda da gerekli reaksiyonu gösteremedi ve sahadan 2-1 mağlup ayrıldı.

Bence Beşiktaş bu maçta Atiba’yı aradı. Bu arada defans çok etkisiz kaldı. Ersan, her ne kadar son dakikada çizgiden bir golü çıkarsa da kanımca yerinde müdahaleler yapamadı.

Gökhan Töre, çok çalıştı. Ancak Olcay daha etkili olabilirdi. İleride Demba Ba da çok yalnız kaldı ve top tutamadı.

Sonuç olarak Beşiktaş 45 ve 55.dakikalar arası hariç iyi oynamadı. Ama kadro kalitesi açısından karşılaştırınca bu takıma yenilmemeliydi. Zaten rakibe de galibiyeti iki isim getirdi. Bunlar ikinci yarı oyuna giren Gedoz ve Oulare idi. Özellikle Gedoz, çok tehlikeli bir futbolcu.

Rövanşın havası daha farklı olacaktır. Beşiktaş, yine taraftarının desteğiyle tura yakın taraftır. Çünkü Beşiktaş, Club Brugge’den daha iyi bir takım. Yeter ki, bu maçtaki hatalar yapılmasın.

Beşiktaş’a şimdiden rövanşta başarılar dilerim. Gönlümüz Kara Kartal’la…

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

https://www.facebook.com/tolgaersari

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..