Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ocak '14

 
Kategori
Futbol
 

Beşiktaş iştahlıydı

Beşiktaş takımı Kayseri Erciyesspor karşısında bu sezon izlediğimiz en iyi oyunlarından bir tanesini sergiledi. 

 

Elbette rakip Süper Lig' in en zayıf ekibi. Hikmet Karaman bile maç öncesi röportajında inceden "takviye yapılmaz ise küme düşeriz" mesajını verdi. Hikmet Hoca haklı. K. Erciyesspor' un çok ciddi zafiyetleri var. Maçta ellerinden geleni yaptılar ancak oyunun kontrolü sürekli Beşiktaş' ta idi. Beşiktaş' ı hataya zorlayacak fiziksel baskıyı da kuramayınca, Beşiktaş' ın top yapma kabiliyeti yüksek orta sahası oyunu domine etti. 

 

Bilic, tek ön libero Atiba ve önünde Oğuzhan- Fernandes ile agresif bir düzen ile maça başladı. Doğru da yaptı. Bugün hem Oğuzhan hem de Fernandes istekliydiler. Top istediler, top dağıttılar, oyunu iyi yönlendirdiler. 

 

Saha içi organizasyon oldukça başarılıydı. Olcay ve Gökhan iyi bir maç çıkardılar. Gökhan topla oynama oranını azaltmış gibi. Uyarıları dikkate aldığı belli. Olcay ise, her zamanki gibi takım için oynadı ve çok faydalı oldu. Oğuzhan- Olcay- Fernandes üçlüsü geçen seneki bazı iyi maçlarından sinyaller verdiler.

 

Beşiktaş' ta gözlemlediğim kadar esas sorun defansta. 3-2' lik skor da bunun göstergesi zaten. Defansın göbeğindeki Franco ve Ersan ikilisi uyumsuzlar. Ancak bu uyumsuzluk beraber sık oynamamış olmaktan kaynaklanmıyor. Bence iki stoper birbirleri ile uyum sağlayamazlar. Özellikleri tamamlayıcı değil. Benzer zafiyetleri var. Sağda Serdar, solda Motta, hücum tarafında etkisizdiler. Üstelik kanatları bu kadar zayıf bir takıma karşı. Ara transferde çok iyi bir stoperin kadroya katılmış olması gerekirdi. 

 

Almeida benim Türkiye' de en beğendiğim forvet. Çiftli, üçlü, tekli her tür forvet organizasyonuna uygun, son derece akıllı ve enerjisini iyi kullanan bir futbolcu. Hava topu becerisi ve tek pas özellikleri zaten rakip defansların kabusu. Gününde bir Fernandes ve Oğuzhan ile entegre olabilir ise, gerçekten çok etkili oluyor. 

 

Bugün en beğendiğim hücum organizasyonunun etkinliği idi. Hızlı ve tek paslar ile hücuma çıkan bir Beşiktaş her zaman iş yapar. 

 

Alınan 3 puan önemli. Kasımpaşa maçından da üç puan alınması halinde, ikincilik için, en azından bir kaç hafta süresince Galatasaray ile kıran kırana bir mücadele içine girilecektir. 

 

http://twitter.com/bertankaya

 
Toplam blog
: 575
: 567
Kayıt tarihi
: 10.05.07
 
 

İlgi alanları ekonomi, para politikası, siyaset, edebiyat, futbol, Türk ve Ortadoğu Tarihi, AB ve..