Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Nisan '13

 
Kategori
Futbol
 

Beşiktaş keyifli Futbol oynuyor(muş).

Beşiktaş keyifli Futbol oynuyor(muş).
 

Maçtan bir kare.


Dakika 55... Beşiktaş'ta oyuncu değişikliği Veli Kavlak çıkıyor; Oğuzhan Özyakup giriyor. O dakikaya kadar sahada hiç birşey yapmayan ve sadece tek şut atabilen Beşiktaş'ın oyun çehresi olduğu gibi değişiyor.

Oğuzhan sahaya girdikten sadece dakikalar sonra nefis bir ara pası atıyor ve maçı da bitiriyor. Gerisini anlatmaya zaten luzum yok.

İşte tüm 90 dakika'da anlatılabilecekler bu kadar. Sorgulanması gereken ise haftalardır olduğu gibi Samet Aybaba'nın tercihleri. Tercihlerini de yaptığı açıklamalarda savunuyor. İlk önce Antalya'nın hızlı oyuncularını durdurmak istemiş, topla oynamalarına izin vermiş. Yani evsahibi Beşiktaş (herhangi bir x kulübü değil yani) kendi sahasında 2. sınıf bir takımın büyük takıma karşı olan taktiğiyle oyuna başlıyor. Önce durdur sonra vur. Kime Antalya'ya. Antalya kim son 6 deplasmanını kaybetmiş, dirençsiz, çabuk çözülen bir takım. Yani saygı değer Samet Hoca, ben Antalya'nın üstüne gideyim bir tane atarsam çözülürler demiyor da önce durdurayım diyor.

Beşiktaş bugüne kadar pek oyun kurmadan, tamamen (coşkusuyla kelimesini çok dejenere ettiler sanki diğer takımlar coşkuyla oynamıyor.) Paldır küldür hızlı oynayarak maç kazandı. Ne zamanki set oyunu kurup oyunu yaymaya çalışsa ya topu kaybetti ya da rakibe teslim oldu. Bu da tamamen saha içindeki oyuncuların kalite sorunlarıyla açıklanabilir. İşte bu yüzden gelecek sezon için şimdiden çok ciddi adımlar atılmalıdır.

Futbol neticede skor işidir. Tabelada galipseniz istediğiniz gibi ahkam kesebilirsiniz. Taktiğiniz tutmuştur, planlarınız olmuştur. İşte bu yüzden tabelacılar genelde iyi yerlere gelemezler. Bu skor Beşiktaş'ın çok iyi oynadığını göstermez. Hele ki Samet Aybaba'nın maçtan sonra yaptığı açıklamada "keyifli futbolun döndüğü için mutluyum."Sözlerine sadece gülünür.

Not: Antalyasporlu Ömer Şişmanoğlu'nun şu sıralar Amerika'nın en çok izlenen dizilerinden biri olan Vikings dizisindeki Ragnar Lothbrok karekterine olan benzerliği şaşırtıcı :)

 

  

 
Toplam blog
: 106
: 1591
Kayıt tarihi
: 11.07.11
 
 

Metin ve haber yazarı ..