Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ocak '13

 
Kategori
Futbol
 

Beşiktaş Kısmet Tepti

Beşiktaş Kısmet Tepti
 

Fotoğraf Milliyet Gazetesi internet sitesinden alınmıştır.


 

Yıllardır yenemediği İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile ikinci yarının ilk maçında karşılaşan Beşiktaş, rakibini yine yenemedi. Galatasaray’ın yenilmesinden dolayı liderlik şansı yakalayan siyah- beyazlılar aldıkları beraberlikle bu şansı kullanamadılar.

Maç öncesinde kadroda Emre sürprizi yaşandı. Uğur Boral yedek soyunurken Emre Özkan ilk on birde maça çıktı.

İki hızlı ekibin mücadelesi beklendiği gibi hızlı başladı. Beşiktaş pozisyonlar buldu fakat değerlendiremedi. Gol ise konuk takımdan geldi. Fakat bu gol öncesinde Beşiktaşlı futbolcuya yapılan faul verilmedi ve dönen top gol oldu. Elbette top o faul bölgesinden Beşiktaş ceza sahasına gelene kadar Beşiktaşlı futbolcuların engellemeleri gerekiyordu. En son Sivok ve Emre rakibin topa vurmasını engelleyemediler. Fakat bunlar gol öncesinde faul olduğu gerçeğini değiştirmez.

Beşiktaş kısa bir süre sonra beraberlik golünü buldu. Bu golde Oğuzhan’ın Fernandes gibi mükemmel bir korner kullandığını ve Sivok’un da muhteşem yükseldiğini belirtmek gerekiyor.

Beşiktaş ikinci yarıya da iyi başladı ve mükemmel bir golle öne geçti. Bu golde Almeida’nın asisti ve Olcay’ın vuruşu gerçekten muhteşemdi.

Beşiktaş açısından her şey iyi giderken, hatta takım üçüncü gole şartlanmışken beklenmeyen bir gol yendi. Bu golde golü atan Doka topu elle kontrol etti fakat hakem bunu da görmedi. Ardından Doka’nın kaleye vurduğu top Sivok’a çarptı ve gol oldu.

Beşiktaş’ta yine sol kanat açık verdi. İlk on birde başlayan Emre çok fazla sol stopere doğru, yani içeriye yanaştı. Böyle olunca da sol kanat çok boş kaldı. Emre yerine maça Uğur Boral’la başlansa acaba daha mı iyi olurdu? Çünkü Emre hücuma da çok fazla çıkmadı. Oysa uğur Boral bu çıkışları iyi yapan bir futbolcu.

Beşiktaş’ın bir diğer özelliği çok kolay gol yemesi. Bu maçta da bunu yaşadık.

Fernandes uzun bir aradan sonra ikinci yarı Oğuzhan’ın yerine oyuna girdi. Fakat Portekizli futbolcunun hazır olmadığı gözlemlendi. Özellikle fizik olarak hiç hazır değil. Umarım Galatasaray maçına kadar biraz daha toparlanır. Ama bir haftada çok da fazla şey beklememek lazım.

Sonuç olarak Beşiktaş iyi mücadele etti. Siyah- beyazlılar ilk yarı daha iyiydiler. İkinci yarı yedikleri golden sonra bocaladılar. Fernandes’in girişi beklenen etkiyi yapmadı. Hatta fiziksel düşüşe neden oldu. Fakat ben de olsam, sonuç ne olursa olsun Galatasaray maçı öncesi yarım saat Fernandes’i oynatırdım.

Son bölümde Beşiktaş geri dönüşlerde sıkıntı yaşadı. İleride ise topları verimli kullanamadı. Necip’in orta alanda ayağından açıp da Almeida’ya aktaramadığı top belki de maçın kaderini belirledi.

Sonuç ne olursa olsun Beşiktaş’ın bu şartlar altında zirveyi zorlaması takdire şayan bir olaydır. Rakipleri ellerindeki her türlü imkana rağmen ortaya hiçbir şey koyamazken Beşiktaşlı futbolcular varlarını yoklarını ortaya koyarak şerefli bir mücadele veriyorlar. Bu nedenle sonuca bakmadan şimdiden başta Samet Aybaba, teknik ekip ve futbolcular olmak üzere Beşiktaş’a emek veren herkesi tebrik ediyorum.

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

https://www.facebook.com/tolgaersari

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..