Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Nisan '14

 
Kategori
Futbol
 

Beşiktaş'lı Metin, Ali, Feyyaz üçlüsünü ne kadar tanıyorsunuz?

Beşiktaş'lı Metin, Ali, Feyyaz üçlüsünü ne kadar tanıyorsunuz?
 

Metin Ali Feyyaz


Metin Ali Feyyaz genelde tek bir futbolcu ismi olarak bilinir yeni nesil tarafından. Halbuki Beşiktaş'ı zaferden zafere ulaştıran üç farklı futbolcunun isimleridir. Aslında Metin Tekin, Ali Gültiken ve Feyyaz Uçar'dır Metin Ali Feyyaz üçlüsü. 

Efsanelerin Lakabları

Metin Tekin “Sarı Fırtına“, Ali Gültiken “Beyfendi” ve Feyyaz Uçar “Kibar Feyzo”  olarak anılır Beşiktaş'lı taraftarlar arasında. Birbirine bağlı üç futbolcudur. Bu bağlılığı 1989 yılındaki Feyyaz Uçar'ın Fenerbahçeye 3 gol attığı maçtan sonraki röportajından anlayabiliriz. Kendisini suçlu hissetmektedir ve Ali'nin gol kralı olmasını çok istiyordum ancak bu maçta pozisyonlar çok farklı gelişti der.

1 Maçta 3 Futbolcu 10 Gol

Metin Ali Feyyaz adına tezahuratlarda yapılmıştır. Başlangıcı ise Beşiktaş'ın Adana Demir Spor'u 10 - 0 yendiği maçtır. Bu maçtaki golleri tamamını Metin Ali Feyyaz üçlüsü atmıştır. 4'ü Ali Gültiken’e diğer kalan 6'sı ise 3'er olmak üzere Feyyaz Uçar ve Metin Tekin'e aittir.  

Metin Ali Feyyaz İsimler Hiç Unutulmadı

Metin Ali ve Feyyaz isimleri Kara Kartal'a gönül vermiş ve üç erkek çocuğu olan taraftarların çocuklarına koyduğu bir isimdir. Güzel futbollarının yanında yaptıkları fedakarlıkları ile de nam salmışlardır. Örneğin Feyyaz Uçar jubilesini yaptığı maçın tüm gelirini Türk Eğitim Vakfı’na bağışlamıştır.

Toplam Kaç Tane Gol Kaydettiler

En merak edilen konuya gelince. Beşiktaş’ta, Metin Tekin oynadığı 341 maçta 78 gol, Ali Gültiken 262 maçta 91 gol ve Feyyaz Uçar 320 maçta 170 gol kaydetmiştir.

Kaynak: 7 Düvel - Metin Ali Feyyaz Hakkında Bilmediğiniz 7 Ayrıntı

 

 
Toplam blog
: 77
: 1165
Kayıt tarihi
: 07.01.14
 
 

CEO - GSM İletişim ..