Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Nisan '16

 
Kategori
Futbol
 

Beşiktaş mı Fenerbahçe mi?

Beşiktaş da kolay kazanamıyor. Fakat siyah beyazlıların bir geçer akçesi var ki o da gol atabilmek.

Şampiyonluk yarışındaki iki aktörden biri savunmacı diğer hücumcu. Eğer bu lig Seri A olsaydı muhtemelen Fenerbahçe ligi Beşiktaş’ın üzerinde tamamlardı fakat Süper Lig’de takımların savunma yönleri güçlü olmadığından savunandan ziyade hücum eden takım avantajlı oluyor. Elbette bu sizin hiçbir şey yapmadan gol atacağınız anlamına gelmiyor. Anlaşılması gereken, eğer rakibin savunma zaaflarının üzerine giderseniz karşılığını alırsınız.

Beşiktaş’ın çok etkili bir orta sahası var. Oğuzhan’ın karnesi 8 gol 8 gol pası, Sosa aynı sayıda gol daha fazla gol pası, Gökhan ve Quaresma da oynadıklarında yine ortalama 6-7 gol ve gol pasına imza attı. Santrafor Gomez ise dün akşam 23. golünü atarken onun yedeği konumundaki Cenk bile bu sene 15 kez ağları havalandırdı.  

Diğer taraftan Van Persi, Fernandao, Mehmet, Ozan, DeSouza hatta kanat oyuncuları Alper, Volkan, Nani ve Markoviç’i dahi toplasanız bu rakamların yanından dahi geçemediklerini görürsünüz.

Diğer taraftan Beşiktaş’ın savunmada çok ciddi sorunları var. Sadece maçtan maça değil maç içinde de savunma oyuncuları değişiyor. Tosiç, Alexis, Bek, İsmail, Marselo, Rodolfo, Serdar arasından ideal bir savunma kurgusu lig biterken dahi oluşmadı. Hatta Bursaspor maçındaki üç oyuncu değişikliğinin ikisi bekler için kullanıldı.

Fenerbahçe’de ise durum tam tersi. Savunma büyük ölçüde oturmuşken, belirsizlik Alper, Nani, Volkan, Markoviç, Fan Persi, Fernandao arasında yaşanıyor. Bu da gösteriyor ki sorun hücum hattında veya hücum anlayışında.

Gece ve gündüz gibi iki farklı takımı karşılaştırınca, başta belirttiğim nedenlerden dolayı Güneş'in taktiği avantajlı konumda. Varsın Beşiktaş gol yesin. Varsın Fenerbahçe’ye karşı pozisyon bulmakta zorlanan Bursaspor Beşiktaş’a Vodafon Arena’da iki gol atsın. Eğer gol atmakta zorlanmıyorsanız, yediğinizden fazla atmanız hiç de zor değil; en azından bizim ligde.

Fenerbahçe’nin ışıksız futboluna bir de şimdi 6 puanlık fark eklendi ve her koşulda zor olan derbi sarı lacivertliler için bir kat daha zorlaştı. Zira bu maç Fenerbahçe için tamam veya devam deme maçı.

Can.nizamoglu@gmail.com

 
Toplam blog
: 788
: 1417
Kayıt tarihi
: 11.11.07
 
 

Çoğu çocuk gibi ben de futbolcu olmak istedim, olmadı. Bu oyundan kopmamak adına üniversite yılla..