Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Mart '12

 
Kategori
Spor
 

Beşiktaş oynaması için Trabzonspor'a alan yarattı.

Beşiktaş’ın son yıllarda büyük maçlardaki inisiyatifsizliği devam ediyor. Hiçbir karşılaşmada belirleyici olamadıkları gibi son sözü bir türlü söyleyemiyorlar.

Oynayamıyorlar, paslaşamıyorlar, oyun kuramıyorlar, şut çekemiyorlar, duran top kullanamıyorlar, yardımlaşamıyorlar…

Sezon başından bu yana konuşuyoruz; parçalı bir takım görüntüsüne sahipler. Bir tarafta Portekizliler ve diğerleri.

Portekizliler bile kendi içlerinde ayrılıyorlar; Quaresma ve ötekiler.

Quaresma her şeyi tek başına yapacağına o kadar inanmış ki etrafında ne olup bittiğiyle ilgilenmiyor bile; o öyle oynayınca top Quaresma’nın ayağına geldiğinde diğerleri stabil bir hale geçiyor ve izliyor. Daha birinci devrenin ilk dakikalarında yakaladıkları 3’e 2 pozisyonda topu sağ tarafta boş pozisyonda duran arkadaşına açabilse bu maçın sonucu böyle olmayabilirdi.

Carvalhal, Trabzonspor’un geçen sene nasıl maç kazandığını hiç izlememiş; Burak’ın ne şekilde goller attığı ile de ilgilenmemiş gibi, tam rakibinin oyun düzenine uygun bir taktik anlayışla çıkmıştı sahaya.

Orta sahaya yakın çizgi defans…

Burak’ın sevdiği koşuları yapabileceği kadar boş alanlar…

Burak da attığı gol öncesindeki ana kadar bencil oynamasa; etrafında boşa kaşan arkadaşlarının neler yaptığı ile ilgilense, biraz daha dikkatli olsa Trabzonspor da ilk yarı Beşiktaş’a goller atabilirdi.

Gol öncesinde topu Olcan’a bırakışı, Olcan’ın üst üste Colman ile ikili oyuna girmesi Beşiktaş defansı çökertti ve Burak’ı da boş pozisyona çıkardı; gol geldi.

Olcan hem kendi arkadaşına hem de Quaresma’ya futbolun bir takım oyunu olduğunu güzel bir örnekle göstermiş oldu.

Beşiktaş kanatsız bir oyun oynadı.

Ne hücumda ne de savunmada o bölgelerde tek bir oyuncusunun olmaması dikkat çekiciydi. Özellikle Volkan Şen’in oynadığı defansın solu o kadar boştu ki hücum oyuncusu hiçbir engelle karşılaşmadan koştu.

Trabzonspor’un Olcan, Volkan, Burak ve Colman’dan oluşan etkili hücum hattı sayısız kereler kaleci Cenk ile karşı karşıya kalırken; Cenk’in maçın başlarında yaptığı hareketlerin aksine bire bir pozisyonlarda Trabzonsporlu oyunculara geçit vermemesi takdir topladı.

Trabzonspor’a karşı tek başına direnen bir Cenk izledik çünkü. Yediği gollerde en son sorumlu tutulacak oyuncu yine Cenk’ti.

Beşiktaş’ın bu kadar inisiyatifsiz, yanlış diziliş ve oyun anlayışıyla çıktığı maçtan tek farkla yenik ayrılması büyük başarıdır.

Play off’a doğru Trabzonspor’un en kritik maçta Beşiktaş’ı yenerek puanları eşitlemiş olması aslında ilk iki sıradaki takımı yalnız bırakmaktan başka bir işe yaramadı.

Bir maçı eksik Galatasaray ile 14 ve Fenerbahçe ile 8; toplam 22/2 = 11 puan = 4 maç galibiyet almanın mümkün olmadığı ortadadır.

http://twitter.com/uzaygokerman

uzaygokerman@gmail.com 

 
Toplam blog
: 2033
: 1268
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

"Keyif verici bir yalnızlık" olarak gördüğüm yazma serüvenimin en önemli merkezlerinden bir tanes..