Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Mayıs '17

 
Kategori
Futbol
 

Beşiktaş şampiyon- sevin Mustafa ağabey

Beşiktaş şampiyon- sevin Mustafa ağabey
 

BEŞİKTAŞ ŞAMPİYON


Uzun bir lig maratonunu  şampiyon olarak  bitiren Beşiktaş’ı ve  bu kulübe gönül veren tüm taraftarlarını kutluyorum.  Sevinmek sonuna kadar hakları…

Beşiktaş bu şampiyonluğu doyasıya kutlarken,  bu günü herkesten çok görmek isteyen ama  artık hayatta olmayan, tanıdığım en  muhteşem Beşiktaş’lıya  armağan etmek istiyorum…

Mustafa Kızıtan….İlk Beşiktaş dergisinin yayıncısı.  Bu dergiyi ölene kadar (30 sene) çıkarttı.

Cağaloğlunda Vali Konağı karşısındaki  küçük yazıhanesi  taraflı, tarafsız, yazar, futbolcu, edebiyatçı  tarafından, önünden geçenin uğradığı bir yerdi. 

Bu yazıhaneye komşu  kitabevimiz olduğundan, bir gün kendisine bir yazı vermiş,  bunu yayınladıktan sonra  22 yaşımda, üstelik Fenerbahçe’li olduğumu bile bile beni dergisinde yazar yapmıştı..

Benim gibi o zamanlar genç bir avukat olan  Galatasaray Divan Kurulu başkanı Türker Aslan’a da  zaman zaman yazdırırdı.. Atilla Gökçe, Hayri Hiçler, ressam Vala nın bu dergiden kendi yetiştirmesi olduğunu söylerdi..

Kendisinin  maça gitmesini doktorlar yasaklamıştı. Bir Altay maçında tribünde kalp krizi geçirmesi bu yasağının sebebiydi.. Bu nedenle zaman zaman  basın kartını verip beni  basın tribününe gönderirdi…

‘’Yamuk Mustafa’’ derlerdi Babıali’de…Yamuk’luğu  kimseye yanlış yaptığından değildi.. Midilli’de Yunan askerleri tarafından annesi öldürülmüş, kendisine de süngü saplamışlar, öldü diye bırakmışlar…Türkiye’ye göçmüş ama o süngü ağzında iz bırakmıştı.

Daima şık giyinirdi.  Saçlar daima briyantinli ve taralıydı…

Bir sezon açılışı beni  futbolcularla tanıştırmış,  ve hepsiyle tek tek röğortaj yaprtırarak, hepsini kapak yaparak tek tek yayınlamıştı.

Mustafa Kızıltan 1975 senesinde doktorları dinlemeyerek gittiği bir Beşiktaş maçında  geçirdiği kriz nedeniyle tribünde hayata veda eder…

Mustafa  ağabeyin bu dergiden bir kazancı yoktu.  Aldığı kamu reklamıyla ve alt kattaki gazete dağıtımıyla geçinirdi..Bütün aşkı ve hayatı Beşiktaş’tı. Hani bazı şeyler anlatılmaz sadece yaşanır derler ya… Öyleydi… Bir gün Beşiktaş’ın kaybettiği bir maçtan sonra  derginin ortasına sekiz sütundan ‘’Hakem Allah belanı versin’’ manşeti atmış!!

Yazma böyle Mustafa abi derdim.. Sen anlamazsın derdi ve hiçbir zaman o konuda bir tarıtşmaya girmesem de Fenerbahçe’li olmamı bir türlü kabul edemezdi..

Eminim ki. yaşasaydı bu şampiyonluğa  en çok sevinen o olacaktı ve bunu herkesten çok hak etmişti..

-----------

Bana göre Beşiktaş aylar öncesinden şampiyondu. Sürpriz yok.. Ezeli rakiplerinin  yeterli kadroyu kuramaması sene başından beri tribünlerdeki seyirci sayısından belliydi. Elbette onların kötü bir sezon geçirmesi Beşiktaş’ın  sorunu değil. Bu kez karşılarında Başakşehir gibi sürpriz bir rakip bulmasıydı şaşırtıcı olan..

Bu nedenle  arayı açamadı, son haftalara girerken  taraftarına az da olsa bir tedirginlik yarattı ama  sonuçta lig bitmeden mutlu sona ulaştı..

Futbolda başarı için önce iyi bir teknik kadro, sonra iyi bir kadro  ve istikrar ister. Sonra da inanç.. İnanmak gerekir. Bütün bunlara sahip olan ve bu nedenle tüm maçlarını coşkulu tarfatarlarıyla dolu tribünlere oynayan Beşiktaş  bu şampiyonluğu fazlasıyla ha etmişti zaten.

Şimdi iki hafta sonra  bu sevinç ve kutlamaların yerini önümüzdeki sezonun yapılanması, iç ve dış transferlerin çalışması alacak..

Beşiktaş’ın  başka bir gerçeği var.  Belki bunu şimdi söylemek doğru değil ama Beşiktaş’ın eksikleri de var.

Bana göre  lig  8 hafta daha  olsaydı. Beşiktaş  arayı daha çok açar, yine şampiyon olurdu fakat ligde derbi niteliğindeki maçları kazanamamış olması ve  Avrupa şampiyonlar liginde sahasında hiçbir rakibini yenememesi ve Dinamo Kiev gibi grubu sonuncu tamamlayan bir takıma 6-0 yenilmesi, gruptan çıkamaması  Beşiktaş’ın  eksileridir.

Manchester United gibi genç bir takım Avrupa Ligini şampiyonu olurken,  daha iyi bir kadroya sahip olan Beşiktaş’ın  finalde bile olamaması düşündürücüdür.  

Bundan sonraki hedefinde  Beşiktaş’ın  eksiklerini buna göre tamamlayarak,  çıtasını yükseltmesini diliyor,  tüm Beşiktaş camiası ile Beşiktaş’lı dost ve arkadaşların  sevincini yürekten paylaşıyorum…

 
Toplam blog
: 465
: 918
Kayıt tarihi
: 15.01.09
 
 

İstanbul doğumluyum.. İstanbul'un  tramvaylı döneminden bu şehirde yaşıyorum. Gençlik yıllarında ..