Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Mayıs '15

 
Kategori
Futbol
 

Beşiktaş Şampiyonluğa Veda Etti

Beşiktaş Şampiyonluğa Veda Etti
 

 

Gaziantep ve Akhisar beraberliklerinden sonra bu hafta da Ankara’da Torku Konyaspor’a 1-0 mağlup olan Beşiktaş, şampiyon olma şansını kaybetti.

Slaven Bilic, uzun zamandır bir takım hatalar yapıyordu. Bu maçta da zincire yeni hatalar ekledi.

İlk dikkat çeken kadrodaki rotasyondu. İlk on birde Atınç, Opare, Necip ve Mustafa olmak üzere dört farklı isim vardı. Hadi Gökhan ve Ersan mecburiyetten oynayamadılar. Ama diğerlerinin yani Serdar ve Atiba’nın neden oynamadıklarını anlayamadım.

Anlamakta zorluk çektiğim bir diğer konu da Mustafa Pektemek ısrarı. Cenk Tosun gibi bir golcü kenarda otururken gol bölgelerine uzak kalan Mustafa Pektemek her maç forma buluyor.

Beşiktaş kazansaydı Galatasaray ile hayati bir maça çıkacaktı. Derbiyi kazanıp şampiyonluğa yürüyebilirdi. Ama Beşiktaşlı futbolcularda o hava yoktu. Tribünden kenar yönetime ve futbolcusuna kadar bütün Beşiktaşlılar inançlarını kaybetmiş bir görüntü içerisindeydiler.

Nitekim siyah- beyazlılar ilk yarı daha bariz olmak üzere hiçbir varlık gösteremediler.

İkinci yarıda Kerim girerken Olcay kulübeye çekildi. Ama Mustafa hala sahadaydı.

Kerim’in girmesi Beşiktaş’a biraz hareket getirdi. Bence 50.dakikada Beşiktaş’ın net bir penaltısı verilmedi. 54’de Kerim net bir pozisyonu kaçırdı. 60’da ise kazanmak zorunda olan Bilic, Demba Ba’yı çıkarıp Cenk Tosun’u oyuna aldı. Oysa bu hayati maçta ne kadar kötü olursa olsun Demba Ba oyunda kalmalı ve Mustafa çıkmalıydı. Fakat Bilic, Mustafa’yı manevi evladı gibi korumaya devam etti. Cenk Tosun’un oyuna girdikten sonra nasıl pozisyonlara girdiğini hep birlikte izledik. Cenk Tosun daha fazla süre alsa eminim gole de ulaşır. Ama Bilic her zaman Mustafa’yı tercih etti.

Etkisiz Tolgay’ın yerine Atiba ancak 72’de oyuna girdi. 80’de de Beşiktaş, bariz bir hatayla kornerden gol yedi.

Sonuç olarak şampiyonluk kaçtı. Bilic’in maç sonunda yaptığı duygusal konuşmada da belirttiği gibi sorumluluk Hırvat teknik adama ait.

Bilic, son dönemlerde sistem ve oyuncuların yerleriyle çok oynadı. Birçok futbolcu Mart ortası, Nisan başından itibaren formdan düştü.

Bu maçta da anlaşılmaz bir rotasyona gitti. Futbolcuları maça psikolojik olarak motive edemediği de oyuncuların her halinden belli oluyordu. Yani Beşiktaş bu maçı daha oynamadan mental olarak zaten kaybetmişti.

Golden dolayı genç kaleci Günay’a fazla yüklenmenin doğru olmadığını düşünüyorum. Bence yetenekli bir kaleci. Hatalar yapabilir. Oynayarak tecrübe kazanacak ve bir terslik olmazsa iyi bir kaleci olacak.

Beşiktaş on gün önce liderdi. Şimdi ise şampiyonluk umudu kalmadı. Baş sorumlu şüphesiz Bilic’tir. Bilic’in açıklamalarından sonra Beşiktaş yönetiminin alacağı karar tüm spor camiası tarafından merakla beklenecek.

Ancak şunu da belirtmek istiyorum. Bilic, tüm hatalarına rağmen yine de kaliteli bir teknik adam ve saygıdeğer bir insan. İki sezondur başta saha sorunu olmak üzere bir takım sıkıntılar yaşadığı da bir gerçek. Son iki maçtaki hakem hatalarını da unutmayalım. Konya maçında bile net bir penaltıları verilmedi. Seneye Vodafone Arena hizmete girecek. Birkaç nokta transferle bazı alanlardaki sıkıntılar da giderilebilir. Özetle, eğer dünyaca ünlü bir isim ya da Mustafa Denizli getirilmeyecekse Slaven Bilic seneye Vodafone Arena’da olmayı hak ediyor.

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

https://www.facebook.com/tolgaersari

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..