Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Ekim '08

 
Kategori
Futbol
 

Beşiktaş Sınıfta Kaldı

Beşiktaş Sınıfta Kaldı
 

Ukrayna futbolunun yükselişte olduğunu biliyorduk, Metalist'in de bu sahada çok başarılı sonuçlar aldığını. Dolayısıyla Beşiktaş'ın işinin 1-0'lık avantaja karşın zor olacağının farkındaydık ama bu sonucu hiç beklemiyorduk.

Beşiktaş'ın gerek teknik kadro gerekse oyuncular ekseninde geçen seneden beri muhafaza ettiği ve bu sene biraz daha geliştirdiği uyumu, siyah beyazlıların ligdeki başarılı başlangıcını Avrupa kulvarına da yansıtmaları konusunda hepimize umut vermişti. Savunmaya yapılan takviyeler, Delgado'nun yükselen formu ve Bobo'nun kaldığı yerden devam etmesi tur için avantajlı tarafı Beşiktaş ilan ediyordu ancak yukarıda saydığım özelliklerin hiç birinin bugün sahada olmaması ve Metalist'İn beklenenin ötesindeki hırsı ve isteği siyah beyazlıların yine bir Avrupa hüsranına neden oldu.

Beşiktaş'ın bu maçta ne yapıp edip bir gol bulması gerekiyordu zira ilk maçtaki galibiyet ancak bu şekilde avantaj olabilecekti. Ancak maçın başlarında önce şans sonra Jaja'yı bomboş bırakan ön libero Cisse'nin (savunma değil) hatasıyla yenik duruma düşülmesi ve akabinde ikinci golün yenilip moral motivasyonun kaybolması siyah beyazlıların nasıl bir tehlike ile karşı karşıya olduklarını tüm çıplaklığı ile gösterdi. Aslında ilk yarıyı bu şok gollerin ardından başka gol yemeden kapatmak bizim için önemliydi nitekim ikinci yarı biraz toparlanıp yemeden atılacak bir gol soğuk Ukrayna gecesini ısıtmaya yetecekti ancak üst üste gelen ataklardan birinde Zapo'nun büyük hatası, azalan umutlarımızın tamamen yok olmasına neden oldu.

Beşiktaş eğer bugün tur atlayabilseydi geçen seneden beri devam eden sistemi ve oyun anlayışı için "kendini kanıtladı" yorumu yapılabilecekti. Zira bu ciddi maç ligde başarılı olsa da hala kafalardaki soru işaretlerini gideremeyen siyah beyazlılar için tam bir sınav niteliğindeydi. Şimdi bu kötü netice takımın özgüvenini de olumsuz etkileyeceğinden lig yarışı da Beşiktaş için olduğundan daha zor bir hal aldı. Umarım her şeye karşın görevine devam etmesi gereken Ertuğrul Sağlam bu yenilgiden sonra görevini bırakmak durumunda kalmaz çünkü bu Beşiktaş için bu sene Avrupa'ya vedadan çok daha zararlı olur.

 
Toplam blog
: 788
: 1417
Kayıt tarihi
: 11.11.07
 
 

Çoğu çocuk gibi ben de futbolcu olmak istedim, olmadı. Bu oyundan kopmamak adına üniversite yılla..