Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Temmuz '14

 
Kategori
Futbol
 

Beşiktaş'ta Fikret Orman'ın transfer fiyaskoları

Beşiktaş'ta Fikret Orman'ın transfer fiyaskoları
 

Fikret Orman'ın Cenk Tosun ile çektirdiği bu fotoğraf çok tartışılmıştı.


Beşiktaş Yıldırım Demirören döneminde yaptığı yüksek bütçeli transferlerle başarıya ulaşamayınca borç batağına saplanmıştı. 3 Temmuz sürecinde Yıldırım Demirören TFF başkanlığına geçince yerine Fikret Orman geçti. Fikret Orman geldiği ilk sezonda Yıldırım Demirören döneminden kalma yüklü borçları bahane ederek o sezonu ‘’feda’’ sezonu ilan etti. 2. Sezonda ise Önder Özen ile yeni bir yapı oluşturulduğu ve bu yapının ilk sezonu olduğunu bahane olarak gösterdi. 3. sezonunda ise Beşiktaş’a yeni stad yapan Fikret Orman transferdeki sorunlarda bunu bahane ediyor. Bu üç bahaneninde  gerçekten geçerli mazeretlere dayandığını düşünebiliriz.  Ancak Fikret Orman döneminde yapılan transfer politikasını ve bu politikalar sonucu oluşan fiyaskoları asla kabul edemeyiz.

Fikret Orman 3 sezonunda yapılan ve yapılamaya transferlerle gündeme oturdu. Yanlış transfer politikaları yüzünden taraftarlarla arası açıldı. Beşiktaş’ın marka değerinin düştüğü iddia edildi. Beşiktaş’ın Fikret Orman döneminde yapılan transferlere baktığımızda bu iddiaların gerçektende doğru olduğunu görebiliyoruz.

Sven Goran Erikson: Beşiktaş ilk sezonunda  Samet Aybaba ile anlaşmadan önce Erikson ile resmi sözleşme imzaladığı ve sonradan vazgeçtiği için 1 milyon 200 bin Euro tazminat ödediği ve bu tazminatı yöneticilerin kendi ceplerinden ödediği iddia edildi. Beşiktaş bunu yalanlasa da bazı yöneticiler bu konuda konuşmak istememeleri kafalarda soru işareti bıraktırdı. Beşiktaş bu konunun asılsız olduğu konusunda kamuoyunu tam olarak aydınlatamadı.

Manuel  Fernandes: Beşiktaş sezon başında ve devre arasında Lokomativ Moskova kulubünden Fernandes'e gelen 12 milyon euroluk  bonservis teklifini futbolcunun sözleşmesini uzatmadığı halde geri çevirdi. Son sezonu olan Fernandes sözleşmesi biter bitmez Rus kulubüne bedavaya gitti.

Dany Nounkeu:Beşiktaş Galatasaray’ın gözden çıkardığı ve yabancı sınırlaması için göndederek yer açmaya çalıştığı Dany’i transfer edince taraftarlar tarafından çok sert eleştirilmişti. Daha sonra geldiği takım olan Galatasaray’a karşı oynadığı maçta gereksiz bir penaltı yaparak Beşiktaş’ın yenilmesine neden olunca iyice gözden düştü. Ligin son maçlarında ise parasını alamadığı gerekçesiyle maça çıkmamak istediği için kadro dışı bırakıldı. Bu olaylar sonrasında Fikret Orman bu transferin hata olduğunu kabul etti.

Cenk Tosun: Beşiktaş sezon sonu sözleşmesi Gaziantepspor’da sona erecek olan Cenk Tosun ile devre arası anlaştı. Bu tarz transfer Türkiye’de ilk kez gerçekleşmiş oldu. Ancak bu transferin açıklanmasının Ligteki Gaziantep maçından hemen önce açıklanması ve sözleşme imzalatılırken halabaaşka takım forması giyecek olan Cenk Tosun’a Beşiktaş forması giydirilmesi çok eleştirildi.

Diego Ribas: Beşiktaş başkanı Fikret Orman’ın Diego  Ribas ile yüzde 90 anlaştık dedikten sonra futbolcu Fenerbahçe’ye transfer olması taraftarlardan ve spor camiası tarafından çok eleştirildi. Kamuoyunda Beşiktaş transfer yapamayan ve Fenerbahçe ve Galatasaray’ın Beşiktaşın elinden istediği futbolcuyu alabilir izleminin oluşmasına neden oldu.

Nene – Ronaldinho: Fikret Orman döneminde Beşiktaş  Nene , Ronaldinho gibi yıldız futbolcuları almak için aylarca uğraşıp alamadı. Buna bu sene Ribas da eklenince ‘’Beşiktaş transfer yapamıyor’’ imacı oluştu.

Yalçın Ayhan:Beşiktaş adı Yalçın Ayhan ile anılır anılmaz taraftar yaşından dolayı tepki göstermesinden korkan Beşiktaş transfer etmesine rağmen Almanya kampına götürememişti. Daha sonra İngiltere kampına gitmezse transferin bi anlamı olmayacağını düşünen Önder Özen Yalçın Ayhan’ı İngiltere kampına götürünce taraftarın tepkisi daha da arttı. Daha önceki gerçekleşen yada gerçekleşmeyen transferlerden dolayı bu tepkiden korkan Orman; Yalçın Ayhan’ın transferinden vazgeçince Yalçın Türkiye’ye döndü. Sözleşme imzaladığını iddia eden Yalçın; bu olayların Beşiktaş’a yakışmadığını ve tazminat davası açacağını söylüyor. Önde Özen ise bu transferin fiyaskoyla sonuçlanması sonucu görevinden istifa etti.

Şampiyonlar ligi ön elemesine rağmen geciken transferler: Beşiktaş şampiyonlar ligi ön elemesi oynayacağı maça çok az kalmasına ve önemli mevkilerdeki futbolcuların gitmiş olmasına rağmen hala transfer yapmaması taraftar bazında Fikret Orman’a tepkilerin artmasına neden oldu. Lanzini, Mitroğlu, Demba BA, Moledo, Gökhan Töre gibi futbolcuların isimleri aylarca geçmesine rağmen hala transfer yapılamaması, 2 kamp dönemine de bu futbolcuların yetişmemesi ve Şampiyonlar Ligi ön eleme maçına çok az kalmasına rağmen transfer olmaması taraftarı endişelendirdi.

 
Toplam blog
: 138
: 10449
Kayıt tarihi
: 03.06.10
 
 

Müzik dinlemek (Türkçe Pop) ve futbol maçı (özellikle Beşiktaş maçları) izlemekten hoşlanıyorum. ..