Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ekim '13

 
Kategori
Futbol
 

Beşiktaş'ta kalite sızıntısı

Beşiktaş'ta kalite sızıntısı
 

Beşiktaş'ın için tüm spor yorumcularındaki ortak kanı nedir diye sorarsanız hiç şüphesiz hepsi ama hepsi tek bir kelime üstünde birleşiyorlar "Coşku". Beşiktaş'ın puan kazandığı ya da kaybettiği maçlardaki belirleyici faktörü coşku olarak belirlemişler sayın duayenlerimiz. 

Yani Beşiktaş coşkulu oynarsa kazanıyor, coşkusuz ve arzusuz oynarsa kaybediyor. 

Türkiye'nin en büyük takımlarından birini bu kadar baside indirgemek son derece yanlış olsa da ben şu kanıya vardım: "Beşiktaş hakkında o kadar az konuşan spor yazarı var ki; kötü söz söylemek ya da birilerini eleştirmekten imtina ediyorlar." Fenerbahçe ve Galatasaray yorumcularının bu kadar sert eleştiri yaptığı bir ortamda Beşiktaş için yumuşak kalınmasını buna bağlıyorum. 

Beşiktaş'ta mevcut olan kalite eksilliği (Bunu zaman zaman çok az da olsa Rıdvan Dilmen dile getirdi) yıllar geçse de giderilemedi. Beşiktaş son 5 yılda (Şampiyon olduğu yılda dahil olmak üzere) bir elin parmağını geçmeyecek kadar maçta rakibini baskı altına alabildi. Orta sahada hakimiyet kuramadıkları içinde süratli ve telaşlı oyunun adı herkese göre coşku olarak adlandırıldı. Beşiktaş'ın temel problemi şudur: Orta sahadaki oyuncularının kalite olarak yetersizliği ve buna ek olarak kanat oyuncularıda verimsiz ve yine yetersiz olduğu için Beşiktaş maç içinde topa istediği gibi hükmedemekte ve oyuna hakim olamamaktadır. Tabii bunları yapamayınca ortaya çıkan bir an önce karşı kaleye gitme sendromu hızlı ve telaşlı oyunu da beraberinde getirdi. Hal böyle olunca Beşiktaş'ın bu hızlı oynamaya çalışan telaşlı futboluna Coşkulu ve Arzulu sıfatları takıldı.

Beşiktaş puan kaybedince söylenen "Beşiktaş coşkusunu kaybetti, hırsını yitirdi vb." sözlerinde ise Beşiktaş aslında telaşlı oyununa devam ederken o hızını kaybettiği için söyleniyor. Son Rize maçında yine telaşlı futbol varken bu sefer karşı kaleye gidemediği için yani hızını kaybettiği için "Beşiktaş temposunu ve hırsını kaybetmiş" yorumu yapıldı. 

Beşiktaş'taki kalite sızıntısı yıllardır takımın daha iyi futbol oynamasına engel oluyor. Artık bunun kabul edilmesi gerekiyor. 

 
Toplam blog
: 106
: 1591
Kayıt tarihi
: 11.07.11
 
 

Metin ve haber yazarı ..