Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Şubat '19

 
Kategori
Futbol
 

Beşiktaş Takipte

Evkur Yeni Malatyaspor karşısında maça hızlı başlayan Beşiktaş, arka arkaya pozisyonlar buldu. Ancak Beşiktaşlı futbolcuların erken gol bulmak adına aceleci ve telaşlı oynamaları, ilerleyen dakikalarda siyah- beyazlıların hücum etkinliğini olumsuz etkiledi. Evkur Yeni Malatyaspor’un oyunda etkin olduğu bölümde gelen kırmızı kart ise dengelerin bir kez daha değişmesine neden oldu.

Beklenilenin aksine ikinci yarıya oyuncu değişikliği yapmayarak başlayan Şenol Güneş’in öğrencileri, art arda girdikleri üç pozisyonun ardından dördüncüde gole ulaştılar.

Güven’in yerine Kagawa’yı oyuna dahil eden Şenol Güneş, oldukça kötü bir gününde olan ve kendisinin kenarda sürekli sinirlenmesine neden olan Lens’i ısrarla oyunda tutarak Quaresma’ya bir nevi mesaj gönderdi. Ancak Lens’in inanılmaz bir şekilde kaçırdığı gol pozisyonundan dönen topta Yeni Malatyaspor golü buldu. Lens- Quaresma değişikliğiyse, ironik bir biçimde bu golden sonra oldu.

Fakat Beşiktaş’ın kaliteli kadrosu, on kişi mücadele eden rakipleri karşısında sahaya ağırlığını koydu ve ikinci yarının yıldız ismi Ljajic’in golü Kara Kartal’a üç puanı getirdi.

Gerçekten de ilk yarıda pek etkili olamayan Ljajic, ikinci yarıda çok iyi bir performans ortaya koydu. Attığı goldeki vuruşu oldukça kaliteliydi. Ancak gol sevincinde kendisini kaybetmesi ve gördüğü sarı kartla Fenerbahçe derbisinde cezalı duruma düşmesi tamamen bir sorumsuzluk örneğiydi.

Siyah- beyazlılarda, başarılı performansıyla öne çıkan bir diğer oyuncu da Caner Erkin’di. Başarılı futbolcu, Beşiktaş’ın pek çok atak başlangıcında ön plana çıkan isimdi. İlk golde korneri kullanan Caner, ikinci golde de asisti yapan futbolcuydu. Hatta bu goldeki ortası için pas kelimesini kullanmak daha doğru olur. Bu arada Beşiktaş’ın ilk golünün ders olarak izlettirilmesi gerekir. Çünkü bu gol, kornerlerde ön direk organizasyonunun önemini bir kez daha ortaya koydu. Elbette burada bir tebrik de Gökhan Gönül’e.

Kara Kartal’ın ilk golünü atan Atiba, yine başarılı bir futbol sergiledi ve profesyonellik dersine devam etti.

Burak Yılmaz oldukça istekliydi. Sürekli gol aramasının dışında hücum hattında oldukça etkili işler yaptı.

Hep övgüyle bahsettiğimiz Mirin ise Yeni Malatyaspor’un golünde hatalıydı.

Beşiktaş, son üç maçında dokuz puan toplayarak zirve takibini sürdürdü. Devre arasında başarılı transferler yapan siyah- beyazlılar, ligin ikinci yarısında pozitif bir futbol sergiliyorlar. Haftaya Vodafone Park’ta Fenerbahçe derbisi var. Şenol Güneş, Ljajic’in yokluğunda büyük ihtimalle Kagawa’ya ilk on birde şans verecektir.

Sadece futbolun konuşulacağı, centilmence bir derbi dileğiyle…

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..