Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Nisan '13

 
Kategori
Futbol
 

Beşiktaş’tan Kritik Galibiyet

 

Geçen haftaki farklı Akhisar mağlubiyetinin ardından bu hafta yine düşme potasında olan Orduspor ile karşılaşan Beşiktaş kendisi için oldukça önemli bir galibiyet aldı. Çünkü Bursaspor da kendi sahasında Akhisar’a puan kaybetti ve böylece Beşiktaş üçüncü sıradaki yerini puan farkıyla korumuş oldu.

Samet Aybaba maça farklı bir kadroyla çıktı. Kaleci tercihini Cenk’ten yana kullanan Aybaba, defans dörtlüsünün önüne Veli’yi monte etmişti. Veli’nin önünde Fernandes ve Olcay yer alırken sol kanatta Mustafa Pektemek, sağ kanatta da Dentinho görev yaptılar. En uçta ise Niang vardı.

Elbette bu kadro tercihi ilginçti. Özellikle Oğuzhan’ın hala inatla yedek oturtulmasını anlamak mümkün değil.

Esasen ilk yarıyı 1-0 önde kapayan siyah- beyazlılar ikinci yarıda Oğuzhan’ın oyuna girmesiyle biraz toparlanır gibi oldular. Özellikle ikinci yarının sonlarına doğru Oğuzhan müthiş işler yaptı ve de ikinci golün gelmesini sağladı.

Beşiktaş iyi bir futbol oynamadı. Fakat Kara Kartal şanslıydı. Bir kere müthiş bir taraftar vardı. Ve de bitmiş bir Orduspor.

Gerçekten de Ordu takımı daha maça çıkarken yenilgiyi kabullenmiş bir görüntü veriyordu. Futbolcuların bakışları donuktu. Mor- beyazlılar belki ilk yarıda iki net fırsat buldular ama bu pozisyonlarda da çok cılız vuruşlar yaptılar.

Orduspor 15.dakikadan sonra rakip yarı sahada gözükse de dediğim gibi tehlike yaratamadı. Beşiktaş’ın golünden sonra da oyundan iyice düştü. Koca bir ikinci yarı boyunca da hiçbir şey yapmadılar. Ordusporlu futbolcular çok rahattılar. Yenik ve düşme hattında olan bir takım gibi oynamadılar. Sanki ligi orta sıralarda bitirmeyi garantilemiş ve şimdiden tatil havasına girmiş futbolcular gibiydiler.

Yani futbol anlamında sıkıcı bir maçtı diyebiliriz. Fakat tribünler şahaneydi. Beşiktaşlı taraftarlar yıkılmasına iki maç kala İnönü Stadını hıncahınç doldurdular. Maç boyunca da susmadılar. Eski tezahüratları yeniden seslendirerek İnönü Stadındaki eski günleri yâd ettiler. Beşiktaş’ın büyüklüğünü tartışanlara da en güzel cevabı verdiler.

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

https://www.facebook.com/tolgaersari

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..