Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Şubat '16

 
Kategori
Spor
 

Beşiktaş üç pasta gole gidiyor, fark yaratıyor!

İstatistik verilere bakıyorsunuz Beşiktaş 602 adet isabetli pas yapmış. Üstelik bunların önemli bir bölümü gole yönelik, rakip ceza sahasına yakın bölgede gerçekleşmiş, hücumda isabetli net pas sayısı da 28-6 olmuş; böyle olunca da sonuç ne oluyor, Beşiktaş üç pas içinde gol atabilecek bir takım haline geliyor.

Kuşkusuz bu da fark yaratıyor.

Zaten tüm takımlar için bu geçerlidir. Hücum bölgesinde gol atacak oyuncuya isabetli pas atabildiğinizde geriye iki seçenek kalıyor ya o vuruşu yapacak oyuncunun becerisi ya kalecinin o an göstereceği reaksiyon.

Beşiktaş tüm bunları yerli yerine koyabildiği için gole dönük bir futbol oynuyor.

Beşiktaş daha kolay gol atıyor.

Dün Gaziantepspor da iyi pas yaptı hatta 1-0’a kadarki bölümde üstün olan taraftı ancak sonuca gidemedi. Son pası vermedi ve en önemlisi kaleci Tolga Zengin dün kalesinde güven veren kurtarışlar yaptı.

Tolga’nın bu kadar gösterişli kurtarışlarına karşın Gaziantepspor kalecisi Alperen altyapıdan çıkmış bir oyuncu görünümündeydi. Yediği birinci, üçüncü ve dördüncü goller bu seviyeye yakışacak türden değildi.

İkinci golde Oğuzhan’ın ceza sahasında dar alanda yaptığı çalımlar tüm Beşiktaşlılar gibi maçı anlatan spikeri bile coşturdu; bu gol bir anlamda Beşiktaş’ın ve Gaziantepspor’un net filmini çeken görüntüydü.

Beşiktaş’ta Mercelo çok top kesti.

Rhodolfo’nun sakatlığı talihsizdi, ilerleyen haftalarda Beşiktaş’ın başına iş açabilir, göreceğiz. Bir takımın tandeminde iki yeni transfer belirsizlik potansiyelini beraberinde taşıyacaktır.

Ayrıca Gaziantepspor’un bu kadar çok gol pozisyonuna girmesi bu maç özelinde sorunun üzerini örtecek bir detaymış gibi görünüyor.

Ancak aynı pozisyonlarda mesela Antalyasporlu, Osmanlısporlu, Bursasporlu oyuncular nasıl sonuç gösterirler, tecrübe etmek gerekiyor.

Dün Beşiktaş’ın bu kadar kolay şekilde orta alanı geçmesinde en önemli etken Gaziantepspor orta sahasının oyunda olmaması, savunma ile ilerisi arasında kademinin zayıf kalmasıydı.

Beşiktaş sezonun ikinci yarısına bol gollü ve moral verici bir galibiyetle başlamış oldu, Fenerbahçe’nin puan kaybettiği bir haftada puan farkını gizli bir şekilde dörde çıkarmış oldu. Siyah beyazlıların özellikle Trabzonspor erteleme maçında alacağı sonuç ligin kaderini kademeli olarak belirleyebilir. 

http://twitter.com/uzaygokerman

uzaygokerman@gmail.com

 
Toplam blog
: 2033
: 1268
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

"Keyif verici bir yalnızlık" olarak gördüğüm yazma serüvenimin en önemli merkezlerinden bir tanes..