Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ocak '19

 
Kategori
Futbol
 

Beşiktaş Umut Verdi

Spor Toto Süper Lig’in ikinci yarısının başlangıç maçı olan Akhisarspor - Beşiktaş karşılaşması oldukça güzel bir mücadeleye sahne oldu. Gelgelelim Akhisarspor’un maç kadrosunda 13 yabancı futbolcu bulundurarak kural ihlali yapması, bu güzel karşılaşmanın önüne geçti. Beşiktaş, bu kural ihlalinden dolayı belki de 3- 0 hükmen galip sayılacak.

Oysa gerçekten güzel bir karşılaşma oldu ve konuşulması gereken futboldu. Öncelikle maç çok hızlı başladı ve 13 dakika boyunca yoğun bir tempoda oynandı. Ancak, sahaya daha iyi yayılan, pas oyununu iyi oynayan ve tehlikeler yaratan Akhisarspor’du. Bununla birlikte Dorukhan’ın güzel vuruşuyla golü bulan Beşiktaş oldu. Bundan sonra da maç daha farklı bir hal aldı. Beşiktaş’ın ikinci yarıya golle başlaması ise maçın gidişatını tamamen değiştirdi. Siyah- beyazlılar, ikinci yarıda 2-0’ın da etkisiyle çok daha efektif bir oyun ortaya koydular. Bu oyun, üçüncü golü getirdi. Akhisar’ın tek sayısı ise sonucu değiştirmeye yetmedi.

Dorukhan’a ayrı bir paragraf açmak gerekiyor. Genç futbolcu, Beşiktaş’ın yükselen değeri olma yolunda hızla ilerliyor. Akhisarspor karşılaşmasında attığı gol kadar güzel futboluyla da beğeni topladı. Attığı golde ise topu aldıktan sonraki hamlesi ve vuruşu şahaneydi. Böyle giderse yakın bir gelecekte Ozan Kabak gibi Dorukhan’ı da başka şekillerde konuşuyor olabiliriz.

Bu arada Dorukhan’ın bu golü, rakip defansın aşılamadığı durumlarda şutun ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdi.

Beşiktaş’ta yeni transferlerin gösterecekleri performans merak ediliyordu. Dört büyüklerdeki ikinci turunu yarılayan Burak Yılmaz, maç eksikliğinin de etkisiyle çok varlık gösteremedi. Burak Yılmaz, her ne kadar ofsayt koksa da, ilk yarının sonlarında net bir pozisyondan yararlanamadı. Ancak Burak Yılmaz için asıl önemli randevunun önümüzdeki hafta oynanacak Erzurum maçı olacağını düşünüyorum. Çünkü Burak, Erzurum maçıyla ilk defa Vodafone Park’da Beşiktaş seyircisinin önüne çıkacak. O maçta Beşiktaş taraftarlarının Burak Yılmaz’a gösterecekleri tutum çok önemli. Çünkü bu tutum, belki de Burak Yılmaz’ın Beşiktaş’taki geleceği için belirleyici olacak.

Mirin için bir maçla kesin bir yargıya varmak doğru olmaz. Ancak duruşuyla güven veren bir izlenim bıraktı. Öte yandan Vida ile de uyumlu bir görüntü sergiledi. Maç içerisinde bir top kaçıran Fransız stoperin kumaşı iyi gibi gözüküyor. Ama yine de bir maçla karar vermek doğru olmaz.

Beşiktaş’ta özellikle ikinci yarıda pek çok futbolcu iyi performans ortaya koydu. Gökhan Gönül eski günlerine dönüş sinyali verirken, güzel futbolunu golle süslemeyi başardı ki, ikinci yarının başında gelen bu gol siyah- beyazlıların rahatlamalarına neden oldu.

Caner Erkin’in de oldukça etkili olduğu Beşiktaş’ta, ikinci yarıdaki ataklar daha çok sağ kanattan Lens ile geldi. Lens gösterdiği iyi performansla öne çıkan isimlerden olmayı başardı. Ljajic ise özellikle ikinci yarıda kendisini daha çok gösterdi. Üçüncü golde Larin’e orta yapmadı, adeta pas verdi.

Elbette bu başarılı performanslara, eski maçlara göre çok daha fazla güven veren kaleci Karius’u, mükemmel bir maç çıkartan Vida’yı ve orta sahadaki Medel’i de eklemek gerekiyor.

Akhisarspor, 3-1’lik skora rağmen kötü bir maç çıkartmadı. Maçın başında etkili pozisyonları değerlendiremeyen yeşil- siyahlılarda, Serginho’nun kaçırdığı iki net pozisyon skoru doğrudan etkiledi.

Gelgelelim şimdi bunların yerine daha çok Akhisarspor’un yaptığı kural ihlali ve Beşiktaş’ın hükmen galibiyeti konusu konuşulacak. Maçı Beşiktaş kazandığı için bu kural ihlali sonuç açısından çok büyük bir önem arz etmiyor. Ama şampiyonun veya ligden düşecek takımların belirlenmesinde bir golün bile etkili olabileceği göz önünde bulundurulduğunda, Beşiktaş’ın itiraz ederek 3- 0 hükmen galip gelmesinin daha doğru ve adil olacağını düşünüyorum.

Ancak kural ihlalini bir kenara bırakırsak, iki takımın da futbollarının gelecek için umut verdiğini söyleyebiliriz. Akhisarspor bu futbolunu devam ettirebilirse düşme hattından hızla uzaklaşabilir. Beşiktaş da bu futbolla zirvenin çok önemli bir adayı olur. Akhisar karşısında izlediğimiz Beşiktaş’ta, futbolcuların özellikle ikinci yarıdaki iştahları ve etkili futbolları gelecek adına umut verdi. Sadece tek kulvarda yarışmak da siyah- beyazlılar için bir avantaj olabilir. Bununla birlikte Akhisarspor’un maç içerisinde bulduğu net pozisyonlardan defansif anlamda dersler çıkartılması gerekiyor.

Son olarak ligde 300.galibiyetini alan ve Dorukhan’ı Türk futbol vitrinine çıkartan Şenol Güneş’i tebrik ediyorum. Dilerim bu gençlerin sayısı daha da artar.

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..