Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Mayıs '16

 
Kategori
Spor
 

Beşiktaş ve 7 sene sonra gelen Şampiyonluk...

Beşiktaş ve 7 sene sonra gelen  Şampiyonluk...
 

Beşiktaş nihayetinde şampiyon oldu. Kolaymıydı...? Hayır . Stadı bile olmadan deplasman,deplasman gezen bir takımın bu noktaya gelebilmesi sadece takım olabilmekten geçmekteydi.

Sezon boyunca hep rakibi kovalayan bir takım olabilmeyi başardılar. Yenik duruma düşseler de mücadele ve kazanma azimlerini hiç bir zaman bırakmadılar. Birbirine oyun ve karakter olarak çok benzeyen bir ortasahaları olmalarının yanında büyük yetenekler olarak adlandıralamayacak ancak elinden gelenin en iyisini yapan defans oyuncularına sahiptiler.

Bu yüzden Pedro Franco gitti, Hiç farkedilmedi. Milosevic gitti, Yeri hemen dolabildi. Ersan gülüm gitti . Onun da yokluğunda ellerinden gelenin en iyisini ortaya çıkarabildiler. Hatta Rhodolfo sakatlandı. Yine  Marcelo takviyesi sonrasında  diğer oyuncuların ;  Boyko ' nun transferi ve Tolga ' nın bir dönem yaşadığı formsuzluk karşısında o bölgeyi toparlamalarına engel olmadı.

Oğuzhan,Olcay,Atiba,Sosa ,Quaresma ve Gökhan.. Bir çoğu Alman ekolünden gelmesine rağmen oyun anlayışları ve tempoları inanılmaz örtüşen oyuncular. Bu da oyuna keyif ve dinamizm kattı. Bir de forvete gol yollarında gerektiği yerde koşan,oyunu okuyup aynı anda  çok fazla etkili olabilen güçlü ve istekli bir Gomez eklenince hücum etkinliği bir kaç misli arttı.

Aslında bu ortasaha idi hem defansı hem de forveti aynı anda idare edebilen... Çünkü içlerinde isim olarak Schenijder ya da Nani gibi yıldızı çokça parlamış bir isim olmamasına rağmen birbirlerini öylesine tamamladılar ki bu sene hem futbol hem de yetenek olarak  zirve yaptılar...

Beşiktaş ' ın başarısında ki bir diğer etmen Şenol Güneş...Mütevazi ve öğretici pozisyonunu hep korudu. Doğru taktikleri üretti ve rakiplerini hakikaten çok iyi analiz etti. Beşiktaş ' ın rakipleri de sezon içerisinde güzel oyunlar ortaya koydu. Ama o bunu Beşiktaş ta neredeyse tüm sezona yayabildi.

Beşiktaş bu sene yıllardan beri hiç olmadığı kadar şampiyonluğa kenetlenmişti. Bu da başarının gelmesinde ki bir diğer faktördü. Bu kadro bir iki takviye ile korunur defans için gerekli takviyeler yapılırsa ve Gomez ' in yükü biraz azaltılabilirse Beşiktaş seneye şampiyonlar liginde  bile önemli sonuçlar alabilir.

 

 
Toplam blog
: 383
: 900
Kayıt tarihi
: 24.12.10
 
 

..... ..