Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Nisan '16

 
Kategori
Futbol
 

Beşiktaş ve Şenol Hoca'nın kaderleri değişir mi?

Beşiktaş ve Şenol Hoca'nın kaderleri değişir mi?
 

Milli takım arasından sonra takımlarımızın performansları şampiyonluk yarışındaki son viraj öncesi taraftarlarına hiç de umut vermedi. F.Bahçe’nin dün akşamki puan kaybı Beşiktaş’ı hırslandırmış fakat kazanamama stresine sokmuş. Bu mağlubiyetle Fenerbahçe'nin puan kaybettiği haftada şampiyonluk yarışında arayı açma fırsatını kaçırdı.

Beşiktaş Quaresma ve Gökhan’dan yoksun kadrosuyla maça çıktı. Maça son haftalarda olduğu gibi tutuk ve stresli başladı. O bildiğimiz pas trafiğini ilk defa maçın 20’nci dakikasında gerçekleştirdi. 20-30 dakikalar arasında gelen baskı, çıkılan hızlı kontra, Oğuzhan’nın müthiş ara pası, Sosa’nın birazda şansı ile önünde kalan top ve muhteşem dokunuş. Ardından Hakan’ın uzun topu, Del Valle’nin kalite kokan müthiş kontrol ve çalımı, Necip’in büyük hatası ve Kasımpaşa golü. Temkinli oynanan ilk yarıda heyecan veren 2 dakika yaşadık. Beşiktaş savunma hattını iki ağır adam Marcelo ve Necip ile kurarak bence maça 1-0 yenik başlamıştı. Üstelik bir de sistemin beyni Atiba'nın hastalığından dolayı güçsüz oluşuda eklenince tamamen etkisiz kaldılar. Modern futbolun temel prensibi orta sahayı kaybetmemektir. Kasımpaşa orta sahada oyunun her bölümünde üstündü. Merkezde Atiba sezonun en kötü gününde yalnız kaldı. Oysa hızlı Alexis ile stoperde başlayıp Atiba-Necip ikilisi ile orta saha kurgusu kurulabilirdi.

Sezon başından beri Beşiktaş’ın oynadığı düzen 4-2-3-1. Özellikle forvet arkası 3’lü geride kalan maçların en önemli parçası olmuştu. Oyunu bu 3’lü üzerine kuran Şenol hoca nedendir bilinmez takım geri düşünce bu oyun kurgusundan ilk defa vazgeçti. Oysa Beşiktaş’ı Beşiktaş yapan, sezon başından beri göze hoş gelen doyumsuz futbolun en önemli ayağı burası idi. Kerim’in yerine Cenk’in alınması yanlıştı. Cenk gayretli fakat kanatlarda verimsiz. Zaten bir süre sonra kendisini günün en etkisizi Mario Gomez’in yanına attı. Yenilen ilk golde Necip’in büyük hatasından geldi. Necip iyi niyetli, gayretli fakat defans oyuncusu özellikleri taşımıyor. Her futbolcu çalım yer ama Beck’in yediği çalımda Necip kademede olmalıydı. Kötü oynarken atılan gol sonrası santrada diziliş tam bir amatör takım gibiydi. Diğer bek İsmail’de son ayların en kötü futbolunu oynadı. Yenilen ikinci golde ortalarda yoktu. Beşiktaş’ın bu maçtaki en büyük sorunu çıkarken kaptırılan toplar oldu. Şenol hoca maalasef şampiyonluk kazanamama stresi ile sağduyusunu kaybetmiş. Yaptığı oyuncu değişiklikleri ile takım kurgusunu alt üst etti. Fark yemediler ise sonradan oyuna giren Koita’ya çok şey borçlular.

Rıza hoca Beşiktaş’ı çok iyi analiz etmiş. Önde basarak oyuna başladılar ve Beşiktaş’ın oyunu defanstan kurmasına izin vermedi. Maçın başından sonuna kadar oyunun boyunu hep kısa tuttu. Beşiktaş’ın etkili pas yollarını kapattı. Savunmanın göbeğinde oynayan Omerou ve Titi kusursuza yakın oyun oynadılar. Mario Gomez’e ve orta sahadan ceza sahasına giren Beşiktaşlı oyunculara adım attırmadılar. Sağ bek Popov'un süreklKasımpaşa beklentilerin aksine sezonun en mükemmel oyununu oynadı. Rıza hoca hafta içinde şampiyonluk favorim Beşiktaş dediğinde dedikodu kazanları kaynamaya başlamıştı. Beşiktaş kazansa Rıza hoca maçı satmış mı olacaktı. Tebrikler Rıza hoca.

Şampiyonluk yarışı son 7 haftaya girerken kızıştı. Avantaj dün berabere kaldığında karalar bağlayan F.Bahçe’nin eline geçti. İki takımın oynadığı futbol bakarsak daha çok puan kaybı yaşayacaklarını tahmin ediyorum. Yaşanacak sakatlıklar, cazalar ve birazda şans şampiyonu belirleyecek gibi duruyor. Pereira’nın daha akılcı ve mantıklı olduğunu görüyorum. Şenol hoca özellikle bu maçta yaptığı değişiklikler ile sınıfta kaldı. Şampiyonu güzel futbol değil birazda şans faktörleri belirleyecek gibi. Beşiktaş psikolojik avantajı kaybetti. Beşiktaş ve Şenol hoca kötü ve talihsiz kaderlerini değiştirebilecekler mi göreceğiz.  

 
Toplam blog
: 28
: 650
Kayıt tarihi
: 14.02.16
 
 

1975 Samsun doğumluyum, Anadolu üniversitesi işletme bölümü mezunuyum. Kamuda çalışıyorum. Trabzo..