Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Aralık '09

 
Kategori
Futbol
 

Beşiktaş ve tutmayan kehanet...

Beşiktaş ve tutmayan kehanet...
 

ZOR DOSTUM ZOR...


Son iki ayda Beşiktaş oynadığı futbol ile yorumcularımız ve yazarlarımızdan ‘Uzaydan gelmiş takım’ muamelesi gördü.

Mustafa Denizli’n in “Kehanetlerine” devam etmesi, Beşiktaş futbol takımını kendinden geçirdi.

Şampiyonlar liginde alınan ilk ve tek (bu yıl içinde)M.U. galibiyeti, oyuncuları ve Beşiktaş taraftarlarını ümitlendirdi. CSK Moskova maçı o nedenle çok önem kazandı. Wolfsburg-M.U maçında; nasıl olsa Wolfsburg M.U.den puan alır, bizde CSK Moskova’yı burada yenerek, en azından takımlarımızın daha başarılı olduğu Avrupa ligine kalırız diye düşünerek, ortalığı bayram yerine çevirdiler.

Ancak evdeki hesap çarşıya hiç uymadı!

Evet, Beşiktaş ava giderken kendi sahasında avlandı!

Mustafa Denizli’nin kehanetleri, şampiyonlar liginde tutmadı. Beşiktaş şampiyonlar ligi maçlarını 4 puanla son sırada tamamladı.

Beşiktaş-CSK Moskova maçını niye kazanamadı?

Öncelikle, kazanacak bir takım sahaya çıkmamıştı. Orta sahada yaratıcı oyuncu eksikliği vardı. Orta sahadaki oyuncular mücadele eden, koşan, yaratıcı özellikleri olmayan, Fink, Ernst, İbrahim Toraman, Ekrem Dağ ve Tello’dan kuruluydu. Bu oyuncular içinde sadece Telle oyunda biraz yaratıcılık gösterebilirdi. O da 12. dakikada kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu yandan auta atınca, oyun orada bitti. Ya yenilen 90+5 deki gole ne demeli?

Netice itibarı ile futbolumuz kahinler tarafından yönetilip, yapılan kehanetler tutmayınca ne olacağını bilemediğimiz bir ortamda oynanmaya devam ediliyor!

CSK Moskova takımının, şu kadro yapısı ve oynadığı futbol ile Şampiyonlar ligine devam etmesi, bizim ise şampiyonlar liginden ziyade Avrupa Ligine(!) önem vermemiz biraz olsun bizi ferahlatıyor.

Ülke olarak Fenerbahçe ve Galatasaray’ı Avrupa’da alkışlamaya devam!

İçeride lig sıralamasının hangi kriterlere göre yapıldığını biliyoruz! Kimlerin nasıl şampiyon yapıldığını, nasıl kupa aldıklarını(!)nasıl ikinci yapıldığını…

Bu sıralamayı yapanlar, ülkeye dışarıda puan kazandırmadıklarını ne zaman anlarsa, Türk futbolu kaostan o zaman kurtulur.

Kimse kahinlere ve yaptığı kehanetlere güvenmesin.

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..