Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Eylül '13

 
Kategori
Futbol
 

Beşiktaş Yara Almaya Devam Ediyor

Beşiktaş Yara Almaya Devam Ediyor
 

 

Geçen haftaki olaylı Galatasaray derbisi seyircilerin sahaya inmesi nedeniyle uzatmalarda tatil edilen, bu nedenle sahası 4 maç kapatılan ve teknik direktörü 3 maç ceza alan Beşiktaş, bu hafta da deplasmanda Samet Aybaba’nın takımı M.P. Antalyaspor’a 2-0 mağlup oldu.

Beşiktaşlı futbolcuların Galatasaray maçının travmasını hala üzerlerinden atamadıklarını gözlemledim. Siyah- beyazlılar herhalde bunun da etkisiyle olacak, karşılaşmada hiçbir varlık gösteremediler.

Gerçekten de Beşiktaşlı futbolcular rakip kalede etkili olamadılar. Oyunu kanatlara yayamadıkları için rakibi de açamadılar.

M.P. Antalyaspor’un da etkili olmadığı ilk yarı sıkıcı bir şekilde sona erdi. Ancak M.P. Antalyaspor, ikinci yarıya golle başladı. Diarra önce 47.dakikada Escude ve Atiba’nın arasından sanki iğne deliğinden geçermiş gibi geçti ve Sivok’un müdahale çabasına rağmen topu Beşiktaş filelerine bıraktı. Aynı Diarra 53.dakikada Beşiktaş defansının arkasına atılan bir topta süratini konuşturdu ve ikinci golü attı. Bu golde de yine Escude, Diarra’ya yetişemedi.

Özetle Beşiktaş’ın şimdiye kadar güven veren defansı bu maçta Diarra’ya mağlup oldu. Escude çok tecrübeli ama yavaş kalıyor.

Bu golden sonra Beşiktaş iki defa net pozisyon yakaladı. Özellikle Olcay’ın pozisyonu çok netti. Fakat Beşiktaşlı futbolcular bu pozisyonlardan yararlanamadılar.

Bilic’in yokluğunda takımın başında yer alan Nikola Jurcevic, 57.dakikada Veli- Muhammet ve 64.dakikada Olcay- Mustafa Pektemek değişikliklerine gitti. Siyah- beyazlılar böylece 64.dakikadan sonra 4-4-2 ve 4-2-4 şeklinde sahada yer aldılar. Ancak sonuç değişmedi ve Beşiktaş, Galatasaray maçının ardından M.P. Antalyaspor karşısında da hüsran yaşadı.

Beşiktaş’ta bundan önceki maçlardan farklı olarak dikkat çeken bir şey vardı. O da, siyah- beyazlıların geçmiş maçlarında övgüyle söz ettiğimiz mücadeleyi bu maçta göstermemeleriydi. Beşiktaşlı futbolcular 2-0’dan sonra agresif bir şekilde skoru çevirmeye çalışmadılar. Tam tersine bir boyun eğmişlik vardı.

Lig uzun bir maraton. Beşiktaş’ın Galatasaray maçının ardından sanki lig bitmiş de şampiyonluğu kaçırmış gibi bir havaya bürünmesi çok yanlış. Teknik yönetimin, gerekirse psikolojik uzmanlardan da faydalanarak bunu çözmesi gerekiyor. Çünkü bu travma sürdüğü takdirde siyah- beyazlılar yeni puan kayıpları yaşayabilirler.

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

https://www.facebook.com/tolgaersari

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..