Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Temmuz '15

 
Kategori
Futbol
 

Beşiktaş yeni sezon takım planlaması

Beşiktaş yeni sezon takım planlaması
 

Beşiktaş Jimnastik Kulübü


Beşiktaş'ın teknik direktör seçimini doğru yapması gerekiyordu. Şampiyonlar ligine de katılamayacak olması zaten mâli yönden sıkıntıda olan yönetimi zora sokmuştur. Maliyeti yüksek olmayan bir hoca seçimi ve tecrübe, Şenol Güneş ismini ön plana çıkararak tercih bu yönde olmuş.
 
Hoca seçiminden sonra Uefa ile yapılan anlaşmaya göre sattığı oyunculardan gelecek parayla ve sadece bonservisi elinde olan oyuncuları alabilecek olan Beşiktaş dikkatli adımlar atmalıdır. Elinde para edebilecek oyuncular bulunan Beşiktaş, Demba Ba ve Gökhan Töre gibi isimleri iyi paralara satabilirdi keza Demba Ba için verilen 13 milyon euro çok çok yüksek bir ücret. Beşiktaş yönetimini bu transfer başarısı için tebrik etmek gerekir. Atınç'ın da 5 milyon euro gibi bir ücretle satılması süpriz bir gelişme olarak sayılabilir.
 
İlk transferini sol bekten yana Tosic'i alarak yaptılar. Sattıkları oyunculardan gelecek parayla ilk etapta bir kaleci, sağ bek, iki stoper,  ayağı iyi oyun kurabilecek oyunun cift yönünü oynayabilen bir orta saha, Töre satılırsa bir kanat, Demba Ba'nın yerine de bir santrafor transferi Beşiktaş'ın ihtiyacı olan mevkiilerdir. Bunların haricinde kadro derinliği açısından transferler yapılabilir. Beşiktaş benzer oyunculardan kurulu aşağı yukarı kalite seviyeleri aynı ortalama belki ortalamanın biraz üstünde ama bu başarı için yeterli olmuyor olmayacaktır da. Beşiktaş gene aynı sistemle devam etmek istiyorsa zorlanacaktır çünkü her oyuncunun bu sistemde sürekli çok çok iyi oynaması gerekiyor. Bu sezonun ilk yarısını hatırlayalım herkes çok iyi performans sergiliyordu fakat bunun sezon sonuna kadar sürmesi biraz hayalcilikti. Bunun önüne geçmenin ise tek yolu kaliteli yani en az Gökhan Töre seviyesinde 2-3 oyuncunun daha olması. Transferlerini bunu baz alarak yapması gerekiyor Beşiktaş yönetiminin.
 
Gelecek sezon yeni stadında oynayacak olan Beşiktaş doğru transferlerle gelecek sezona damga vurabilir.
 
Yazar: Uğur Büyük
 
Toplam blog
: 56
: 985
Kayıt tarihi
: 17.11.14
 
 

Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyoloji Bölümü 4. Sınıf öğrencisiyim. ..