Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ocak '16

 
Kategori
Futbol
 

Beşiktaş Zorlandı

Beşiktaş Zorlandı
 

Fotoğraf http://www.milliyet.com.tr/skorer/ adresinden alınmıştır.


Futbol ilginç bir oyun. Bucaspor buna en güzel örneği oluşturuyor. 2. Lig Kırmızı Grupta son sırada yer alan sarı- lacivertliler, Ziraat Türkiye Kupası’nda ise grubu lider bitirdiler. Böylece de C grubunu ikinci sırada bitiren Beşiktaş ile eşleştiler. Bunun Bucaspor için bir avantaj mı yoksa dezavantaj mı olduğu yorumunu siz değerli okuyucularıma bırakıyorum.

Ligde iki haftadır maçları ertelenen Beşiktaş, Bucaspor maçına tam kadro çıktı. Bunun temel nedeni Şenol Güneş’in iki haftadır maç yapmayan futbolcularını önümüzdeki hafta oynanacak lig maçına hazırlama isteğiydi. Yani Beşiktaş böylece hem bu maça ve kupaya verdiği önemi göstermiş oldu, hem de önümüzdeki lig maçına hazırlık yapmış oldu. Elbette bir diğer neden de Şenol Güneş’in kupada yeni bir sürpriz sonuç istememesiydi.

Fakat siyah- beyazlılar özellikle ilk yarıda istedikleri futbolu sergileyemediler. Bunun temel nedeni Bucaspor’un beklenilenin aksine rakibine önde basması, sert oyunu ve presi ile kendi yarı sahasında da kalabalık beklemesiydi.

Orta sahadaki tecrübeli futbolcu Ferhat’ın kontrol ettiği bu oyun sistemi Beşiktaş’a oynayacak alan bırakmadı. Hakem de Bucaspor’un sert futboluna göz yumunca Beşiktaş özellikle ilk 17 dakika neredeyse ileride hiç gözükemedi.

Fakat Bucaspor’un bu tempoyu fazla devam ettiremeyeceği belliydi. Nitekim Beşiktaş 18.dakikadan sonra ileride gözükmeye başlasa da yine de etkili olamadı. Bunun nedenlerinden biri Olcay’ın aldığı her topu kötü kullanıp kaybetmesiydi. Bence Şenol Güneş, Olcay’ı oyundan çıkartmak için 45 dakika beklememeliydi.

Ayrıca her ne kadar sahanın her yerinde alkışlanacak bir mücadele verse de Gökhan Töre de son pasları ve son vuruşları doğru yapamayarak takımının gol bulmasını engelledi.

Şenol Güneş’in ikinci yarıya Olcay Şahan’ın yerine Kerim ile başlaması doğru fakat geç kalınmış bir hareketti. Kerim şüphesiz Olcay’la kıyaslanınca Beşiktaş adına oyuna bir hareketlilik getirdi. Fakat siyah- beyazlılar yine de oyunda hakimiyeti ellerine alamadılar.

Çünkü Bucaspor sert ama aynı zamanda etkili oyununu sürdürdü, Beşiktaşlı futbolcularda gözle görülür bir telaş vardı ve özellikle Gökhan Töre bir türlü son pasları ve son vuruşları beceremiyordu.

Nitekim Beşiktaş’ın ilk golünde de, Gökhan Töre’nin yine çok kötü vurduğu ve dışarı giden topa, Bucasporlu Onur müdahale ederek meşin yuvarlağın kendi filelerine gitmesine neden oldu. Eğer bu top gol olmasaydı maçın normal süresi içerisinde bitmesi zor bir ihtimaldi.

Artık nispeten oyunda hakim gözükseler de yine pozisyon sonlandırmada son derece başarısız olan Beşiktaşlı futbolcular, ikinci golü de penaltıdan, yani duran toptan kazandılar.

Sonuç olarak şunları söyleyebilirim: Öncelikle Beşiktaş hiç olumlu sinyaller vermedi. Fakat maç eksikliğini ve takıma yeni transferlerin de gireceğini unutmamak gerekiyor. Ayrıca sahada Beşiktaş’ın istediği futbolu oynamasını engelleyen iyi bir Bucaspor ve garip bir hakem vardı. Gelgelelim siyah- beyazlıların, ligde iki maçlarının eksik olmasının stresini yaşadıklarını ve yaşamaya devam edeceklerine dair olan düşüncemi tekrar paylaşmak istiyorum.

Bu arada yeni kaleci transferinin ardından kaleci Tolga’nın bu maçtaki mükemmel oyunu dikkatlerden kaçmaması gereken bir ayrıntıydı.

Bucaspor’a gelince, sarı- lacivertlilerin bu futbolla ligde son sırada olmaları bir tezat. Fakat elbette ki, bu tür maçların motivasyonu farklı oluyor. Bucaspor, iyi bir golcünün sıkıntısını yaşıyor. Bunun dışında çok genç bir kadroyla mücadele etmek zorundalar. Ayrıca çok ciddi mali sorunları var. Camia bir an önce kenetlenmek zorunda. Yoksa bir sezon da olsa Süper Lig’de izlediğimiz Bucaspor’u seneye 3. Ligde izlemek zorunda kalabiliriz.

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

https://www.facebook.com/tolgaersari

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..