Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Temmuz '13

 
Kategori
Etkinlikler / Festivaller
 

Beşinci Pınargözü Kültür Şenliği yapıldı.

Beşinci Pınargözü Kültür Şenliği yapıldı.
 

BEŞİNCİ PINARGÖZÜ KÜLTÜR ŞENLİĞİ YAPILDI.


Isparta’nın Yenişarbademli ilçesi 5. Pınargözü kültür şenliğini adına yakışır bir şekilde yaptı. Bir gün öncesinden kurulan çadırlar ve kocaman bayraklar eşliğinde Atatürk posterleri koca alanın her bir tarafını doldurmuş.

 

Öğle saatlerinde önce saygı duruşu ve devamında İstiklal Marşının okunması ile şölen resmi olarak başlamış oldu. Sırası ile protokol konuşmaları yapıldı. Isparta Valisi Memduh  Oğuz yüne gelmediği için yerine vekilini Niyazi Can’ı gönderdi.

 

Saat on iki otuz sıralarında yemek dağıtımı yapıldı. Yemek dağıtımının ardından Melek Günbey organizasyonunda ki ressamların konuşmaları ve kendilerine plaket ve katılım belgesi takdim edildi. Daha sonra resim sergisinin açılışı yapıldı. Vatandaşlar sergiye büyük bir ilgi gösterdi. Sergiye katılan kalabalık sanatçıların bir bölümü ülkemizden bir bölümü ise değişik ülkelerden olmak üzere üç yıldır olduğu gibi uluslar arası düzeyde çok sayıda sanatçı katıldı.

 

Daha sonra halk oyunları ekibi gösterilerini sundular. Kültürümüzü oyunlarımızı gelecek nesle taşımakla birlikte şenliğe katılanlara hoş bir gösteri sundular.

 

Gurup eski filmin konseri ile ressamlara bizde eşlik ettik ve doyasıya oynayıp halaylar çektik.

 

Daha sonra çok eğlenceli sandalye ve halat yarışları yapıldı. Şenliğin sunucusu Barış Sarıca eğlenceli sunumu ile sandalye ve halat yarışını müthiş bir eğlenceye dönüştürdü. Çocukları ise kol bastı eşliğinde oynattı.

 

Antalya Büyük Belediye Tiyatrosunun iki perdelik müzikli trajedi Anam , Bacım , Avradım isimli oyun ilgi ile izlendi. Kime göre nasıl namus vurgusunun yapıldığı oyunda namus adına yapılan yanlışlara parmak basıldı. Geçtiğimiz yılda yapıldığı gibi çam ormanlarının arasında yüce dağların eteğinde oynanan oyun hiçbir olumsuz dış ses olmadan rahatsız edici duvar yankıları olmadan tamamen sessiz bir ortamda izlenildi. Seyirciler kimi zaman eşlik kimi zaman alkış ile sanatçılara destek oldular. Oyuncuların kapının açılamayıp masanın çıkarılamamasını oyunda varmış gibi bir replik ile devam ettirmesi az çok tiyatro geçmişimiz olmasından dolayı bizim gözümüzden kaçmadı. Buda kendilerinin ne kadar profesyonel olduklarının bir göstergesidir.

 

Şenliği sona bağlayan ise o muhteşem sesi ile Türk sanat müziği sanatçısı Elif Akgül sahne aldı. Gecenin karanlığında Anamas dağlarının sessizliğine sesini verdi.

 

Gerçekten de pınar gözü kültür şenliği sözde kalmayıp Halk oyunları, Resim, Tiyatro, Türk Halk  müziği, Türk sanat müziği dolu dolu kültürel bir gün geçirdik. 

 
Toplam blog
: 48
: 160
Kayıt tarihi
: 13.12.12
 
 

İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi mezunuyum. SDÜ Fenbilimleri · Yenilenebilir Enerji Teknolojileri ..