Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ağustos '08

 
Kategori
İlişkiler
 

Beslenme çantanızda kim var?

Beslenme çantanızda kim var?
 

Birilerinin üzerinizdeki ilgisi tam da azalmışken başka bir yerden gelen ardı ardına iltifatlar ve pohpohlamalarla kim hala beğenilen tarafları olduğunu hissetmek istemez ki? Birileri tarafından göz ardı edilen özellikleriniz, diğerinin gözünden kaçmıyorsa gelen takdiri kim kabul etmez ki?

Mutlaka herkesin hayatında çeşitli nedenlerle kendini kötü hissettiği bir dönemi olmuştur. Böyle bir dönemde yeniden iyi hissetmek, güvenini geri kazanabilmek, belki de yaralarını sarabilmek için birilerine ihtiyaç duymuş ve besleneceği birilerini bulmuştur.

Manevi olarak beslenmemizi sağladığımız bu kişiler genelde aile fertlerinden olmayıp, ( ailelerimiz zaten özelliklerimizin farkında olmamız gerektiğine inanır ) çoğunlukla diğer sosyal ortamlarımızda yer almaktadır. Misyonları iyi hissettirmekten öteye geçmeyen bu insanlar, adeta enerji içeren yiyeceklerle doldurulmuş birer beslenme çantası gibidir.

Beslenme çantaları kullanıcılarının niyetine bağlı olarak ve kullanım şekillerine göre ikiye ayrılabilir. Gönüllü besleyiciler, yedek çanta muamelesi görenler…

Gönüllü besleyiciler, çoğunlukla kendiliğinden kompliman yapmayı seven kişiler olup, çantaları ellerinde hazır dolaşan herhangi bir anda moral yükseltmeleriyle bilinen, takdire şayan kişilerdir. En kötü durumda bile “saçlar harika görünüyor”, “şahane küpeler”, “inanılmaz ayakkabılar”, “sana güveniyorum”, “ooo, bu ne yakışıklılık bugün?”, “ bu da sana dert mi Allah aşkına?” benzeri cümleleriyle sizi mutlu etmeyi son derece iyi bilirler. Kendileri için bir beklentileri olmadığı gibi sadece içlerinden geldiği için iyi enerji dağıtırlar. Zaaflarından ötürü değil, gerçekten hissettikleri için düşündüklerini paylaşırlar.

Diğer gruba giren beslenme çantası sahipleri ise zaaflarından ötürü manevi besleme görevini üstlenmiş olup, durmaksızın beslerler. Bu tiplerde de karşılık beklentisi olmamasına rağmen çeşitli kötü kullanıcılara denk gelmeleri sonucu yedek beslenme çantası muamelesi görmeye mahkûm olurlar. Normal zamanlarda çok da dikkate alınmayan bu beslenme çantaları, sadece iyi enerjiye ihtiyaç olduğu anlarda acil medet ummak niyetiyle açılırlar.

Çok bencilce gelebilir ama kötü kullanıcının düşünce sistemi aynen şu şekildedir. Kavga ettiğimiz eşin veya sevgilinin yerle bir ettiği egomuzu bizi beğenen bir diğerinin yükseltmesine izin vermenin kime ne zararı olabilir ki? Huzurunuz kaçmışken başka huzurlu bir liman varsa oraya sığınmak hak değil midir ki? Gözlerimizin güzelliğini unutan eşinizin yerine gözlerinize hayran hayran bakan şu kızla iki mesajlaşsanız ne çıkar ki? Uzun süredir kimseden duymadığınız iyi yanlarınızı birilerinin keşfedip, ortaya kendiliğinden dökmesine kim karışır ki? İşin dozu tek taraflı beslenmeye kaçmadığı sürece bir sorun yok da, diğer koşullarda tüm örneklemelere önünde sonunda birileri karışır elbet.

Birilerinden beslenmek çok doğal olduğu gibi, birilerini beslemek, karşındakine samimi gözlerle bakıp, gördüklerini söyleyebilmek son derece değerli bir davranış biçimi bence… Herkesin kendini iyi hissetmeye ihtiyacı vardır ama sırf kendini iyi hissetmek için artık iyi niyetten, sömürüye geçmek bana koca bir bencillik gibi geliyor. Normal zamanda aklımıza gelmeyen insanları ihtiyaç duyduğumuzda hayatımıza çekmeye çalışıp, kullanmayı huy edinmek ama karşılığını hiç vermemek hatta çok narsisçe.

Ya siz daha çok hangi yerdesiniz? Besleyen mi yoksa beslenen misiniz? Olur da, birileri ihtiyaç duyar diye beslenme çantanızda o an paylaşabileceğiniz yeterince güzel söz var mı sizce? Peki ya, siz çok ihtiyaç duyduğunuzda sizin beslenme çantanızda kimler var, kimler çıkar o çantadan gizlice?


 
Toplam blog
: 118
: 1607
Kayıt tarihi
: 15.01.07
 
 

Bir fikirden bir başka fikre, gerçeği bulana kadar bir halden başka bir hale geçip duruyorum. İncede..