Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Kasım '13

 
Kategori
Deneme
 

Beslenmede Doğal Ürünler 2

Her geçen gün Beslenmede doğal ürünler kullanmanın, sağlığa faydalarının daha da arttığı görülmektedir.

Bu konuda yazdığım yazıdan sonraki şu kısa sürede bile bu faydalar daha da artmıştır.

Daha dün FDA ( A.B.D. ilaç ve gıda denetim Örgütü ), transyağların toplumun beslenmesinden tamamen çıkarılması için yeni önlemler ve bu yağları kullananların alacağı cezalarla ilgili açıklamalarda bulunmuştur.

Trans yağları içeren, endüstri ürünü tüm gıdaların toplumun yaşamından çıkarmaya yönelik çalışmalar, şu anki önlemlerle asla başarılamaz.

Endüstri ürünü olmayan doğal gıdaların, gelir seviyesine bakılmaksızın tüm toplumun yaşamına girmesi, yani her seviyedeki gelir grubundan insanların doğal ürünlerle beslenebilmesi için çok geniş çapta çalışmalar gerekmektedir.

Şu anda doğal ürün olarak pazarlanan ürünlerin büyük kısmı asla doğal ürün değildir. Birtakım vurguncuların değişik dalaverelerle raflara getirebildiği üretimlerdir. Çok sıkı ve gelişmiş laboratuar destekli olmayan denetimlerle doğal ürünlerin denetimini yapmak asla olası değildir.

Bunun tüm ülkeyi kapsayabilmesi için Tüm Anadolu köylerini ihtiva edecek şekilde bir çalışma yapılmalı. Yer yer Devlet olanakları devreye sokulmalıdır.

Tüm Anadolu, iklim ve çevre koşullarına göre en doğal üretimlerin yapılabileceği ürünlere göre çok iyi ve uzman bir çalışmayla bölünmeli. Her yer, örneğin domates üretmemeli, çevresel koşullara göre en sağlıklı, doğal üretimin yapılabileceği yerlerde domates üretilip Tüm Türkiye ye hatta fazlası da yurtdışına nakliye şirketleri ile ulaştırılmalı.

Tüm sebze, meyveler, hayvansal ürünler v.s. için bu domates için belirttiğim belirlenme çok titiz bir çalışma ile yapılmalıdır. Bu asla çok zor bir şey değildir.

Tüm Anadolu da çalışan devletin binlerce ziraat mühendisleri, veterinerler, teknisyenler bunun için kullanılmalı. Sahip olunan  bu inanılmaz sayıdaki uzman insan gücü, şu anda hiç verimli kullanılmamaktadır.

Hatta veterinerler, ziraat mühendisleri başka mesleklere yönlendirilmekte, binlercesi ise iş bulamamaktadır.

Bu ürünlerin sadece taze olarak değil, bunun yanısıra doğallığı hiç bozmayacak şekilde endüstrisi de mutlaka kurulmalıdır.

Bu endüstri kısmı, 2 şekilde ortaya çıkacaktır. Birisi  nakliyelerin yapılabileceği paketleme sanayisi ve ikincisi de bu üretimlerin en doğal şekilde ikincil ürünlerinin elde edilmesi endüstrisi olmalıdır. Örneğin sütten tereyağ , yoğurt v.s., sebze ve meyvelerden doğal konservelerin,meyva sularının  v.s. elde edilmesi sanayileri şeklinde.

Bunlar başarılabilirse, uzun vadede 4 çok önemli olay başarılabilecektir.

1---  Anadolu köylüsü , köyünde istihdam edildiği için insan başına 36000 TL kazanılacaktır. Çünkü Bir köylü vatandaş köyünde istihdam edilirse devletin harcaması 4000 TL iken , göç ettiği şehirde istihdam edilirse bu rakam 40000 TL dir. Sanayicelerimizin istihdam yapıyoruz gerekçesi ile  devletten kopardıkları trilyonlar ortada.

2---  Gelir grubu ne olursa olsun Tüm insanlarımız gerçek doğal ürünlerle beslenebilecektir. Çünkü tüm Anadolu da üretim yapıldığından doğal üretim çok bol olacaktır ve doğal gıda maddeleri asla çok pahallı olmayacaktır. Bunun çok önemli bir sonucu çocuklarımız ve torunlarımızda hatta bizlerde bile kalp-damar hastalıkları ve kanserlerin görülüş oranları düşeceğinden devletin sağlık harcamaları düşecek, insanlarımızın ortalama yaşam süresi yükselebilecektir.

3---  T.C. nin genel gelişmişliği çok artacaktır. Bunun en önemli nedeni, üretim fazlası doğal ürünlerin ihraç edilmesi ve bu sayede büyük miktarda kazanç elde edilmesi olacak ikinci bir nedeni de sağlık harcamalarının en önemli kısmını oluşturan KVS hastalıkları ve kanserler için yapılan inanılmaz boyuttaki harcamanın önemli bir kısmının  hazinede kalması olacaktır.

4- Gelişmişliği çok olumlu etkileyecek ikinci bir husus da göçün azalacak olmasıdır. Göç nedeniyle yapılması gerektiği halde yapılmayanları katmadan, sadece yapılan hizmetlerin devlete maliyetini hesaplayabilmek bile olası değildir.

Tüm bu gelişmeler doğal olarak terörü de olumlu etkileyecek, diğer önlemlerle ve barış süreci ile birlikte muhtemelen terör ortadan kalkacaktır. Burada kastettiğim geniş boyuttaki terördür. Büyük çaptaki toplumsal terördür. T.C. nin düşmanları her zaman var olacağından küçük çapta çetevari terör, dış destekli olarak , T.C. var oldukça olacaktır

Bu, çok kabataslak bir görüştür. Ama diliyorum ki önümüzdeki dönemlerde çocuklarımız, torunlarımız bunları hayata geçirebilirler.

Belki biz göremeyiz ama bunları gerçekleştirerek, bir islam ülkesi olarak T.C. nin  Dünya nın en gelişmiş ülkesi olacağı günlerin geleceğine inanıyorum.

İnsanlığa, bilime, gelişmeye, okumaya v.s. bu kadar yakın bir dinimiz olmasına, Atatürk gibi dahi bir lidere de sahip olmamıza rağmen, doğal koşullarda ( dışarıdan projeler geliştirip uygulayarak özel bir çaba sarfetmeden ) bu ülkenin şimdiki gibi geri kalmasının mümkün olduğuna inanmıyorum.

  

 
Toplam blog
: 94
: 313
Kayıt tarihi
: 23.06.09
 
 

1958 Nisan İstanbul doğumluyum. Ama tatiller dışında İstanbul'da uzun süreli yaşamadım. 1975 yılı..