Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Murat GÜLCEK - Yakamoz35

http://blog.milliyet.com.tr/gulcek

26 Ekim '08

 
Kategori
Futbol
 

Beşlerbahçe

Beşlerbahçe
 

Deivid


Sevinmek bizimde hakkımız değil mi?

Üzerimizdeki ölü toprağını attık, galibiyetlere yelken açtık. Yağmur Kadıköy’e bereketli geldi. Islanan futbolcular kendilerine geldi ve iyi futbol oynamaya başladılar. Kadıköy’deki yağmur en çokta timsahları ıslattı.


Geçen sene Fenerbahçe Avrupa maçlarından sonra ligde kötü bir performans sergilerdi. Hatta şampiyonluğuda bu maçlarda kaybedilen puanlar yüzünden kaçırdılar bile denilebilir. Bu sene Fenerbahçe kötü bir serüvene başladı. Arsenal hezimeti tarihte ve hafızalarımızda yerini aldı.


Rakip takım Bursaspor sanırım bu denkleme takıldı. Nasılsa kötü bir sezon geçiren Fenerbahçe’nin Arsenal maçından sonra bu maçıda kaybedeceği düşüncesine düşmüş olabilirler. Çünkü Fenerbahçe’de bir değişiklik yoktu. Bursaspor ise lige flaş bir şekilde başlamıştı. Fakat anlıyoruz ki Fenerbahçe’yi gözlerinde küçültmüşler. Derslerine fazla çalışmamışlar, nasılsa yeneriz hesabı yapmışlar.


Alınan bu galibiyet hepimizin ihtiyacı olduğu özlenen bir galibiyetti. Fenerbahçe ne yaptıda bu sene iyi bir kadrosu olan Bursaspor’u yendi derseniz. Benim vereceğim cevap orta sahada pas yaptılar şeklinde olacaktır. Diğer maçlara oranla bu maçta Fenerbahçe orta sahasının şişirme toplarla değilde güzel paslarla ileriye çıktığını gördük. Jusico ile Selçuk orta alanda iyi işler yapınca takımda biraz hareketlendi diyebiliriz.


Sol kanadı kullanan R. Carlos ve Uğur’ un bugünkü mücadeleleri çok güzeldi. Uğur’un diğer maçlarda ıslıklanmasını hâlâ hazmetmiş değilim. Bugün çok iyi bir maç çıkarttı ve güzel bir gollede oyununu süsledi görüşündeyim. İlk golün erken gelmeside skor bakımından etkiliydi diye düşünüyorum ki bu gol Fenerbahçe’nin bu sene attığı en erken gol olarak kayıtlara geçti.


Alex’in düşürüldüğü pozisyonun penaltı olduğunu düşünüyorum. Defans oyuncusunun topa vurmak gibi bir niyeti yoktu orada ve topuda kurtarmıştı zaten Alex. Hakem bu pozisyonda hata yaptı. Bu hatadan sonraki itirazlarda Edu’nun topu hakeme doğru attığını görüyoruz. Hakemde Edu’yu sarı kartla cezalandırdı. Kırmızı kart gerekir gibi eleştirirler oldu bence sarı kart normaldi. Bir başka pozisyonda atılan golden önce Semih’in faul yaptığını işaret etti. Tartışılabilir bir pozisyondu. Benim fikrim kalecinin topa hakim olmadığı bir an olduğu için faul olmaması gerektiği yönünde. Bildiğim kadarıyla kalecinin topa iki eliyle hakim olduğu bir pozisyonda, kaleciye karşı yapılan hareketin faul olacağı yönünde ama dediğim gibi tartışılır bir pozisyondu. Hakemin çokta iyi bir maç yönettiğini söyleyemeyeceğim. Pozisyonlara uzak kaldı maç boyunca.


Karşılaşmanın en güzel anlarından biri Deivid’in ısınmaya başladığı andı. Tribünler Deivid’i ısınırken gördüklerinde adeta coştular. Sahaya girdiğinde benim bile tüylerim diken diken oldu. Özlemişiz keratayı. Eskisi gibi verimli olmasını beklemedik ondan ama o yine golünü attı. Yağmurla ıslanan Saraçoğlu’ndaki seyircilerin gözlerinide ıslattı. Ekran başındakilerde dahil olmak üzere Deivid ve eşinin gözyaşlarını görenler duygusal anlar yaşadılar.


Dede gidecek mi , kalcak mı? diye düşünürken bu günkü galibiyetle Fenerbahçe Saraçoğlu’nda adeta küllerinden doğdu. Umarım bu bir başlangış olur ve bundan sonraki maçlarda Fenerbahçe özlediğimiz oyununu sergilemeye başlar. Liderle olan fark henüz fazla açılmış değil. Biz ne farklar kapatmadık bugüne kadar. Önemli olan mücadele gücünü yitirmemek.

 
Toplam blog
: 150
: 1014
Kayıt tarihi
: 25.04.07
 
 

İzmirliyim;Şehrimi ve ülkemi seviyorum.Yaşamayı seviyorum. Eğlenmeyi, eğlendirmeyi seviyorum..